Entertainment

Fieldlab in de gloria dat songfestival met publiek kan doorgaan

29 april 2021 20:47 Aangepast: 29 april 2021 21:35
Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Fieldlab Evenementen vindt het "mooi" dat het kabinet wederom heeft besloten dat publiek welkom is bij het Eurovisie Songfestival in Ahoy. Op die manier kan het onderzoek verder worden verbreed en verdiept, laat een woordvoerder weten.

"Het is van belang om de resultaten van de eerste fase nader te onderzoeken"

Verder onderzoek met grotere bezoekersaantallen is volgens Fieldlab nodig om te kijken hoe evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden. "Het is van belang om de resultaten van de eerste fase nader te onderzoeken met een hoger bezoekersaantal. Dat kunnen we straks negen keer doen rondom het Eurovisie Songfestival", zegt een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rotterdam: 'Publiek bij Eurovisiesongfestival is goed nieuws'

Bij de repetities, halve finales en finale zullen volgende maand per show 3500 fans in de zaal zitten. Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, deed eerder al experimenten tijdens onder meer festivals, een theatervoorstelling en een danceconcert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opvallend besluit voor kaarten songfestival: 'Nog nooit gebeurd'

Het kabinet gaf eerder aan dat de experimenten van Fieldlab worden heroverwogen als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Hoewel het aantal donderdag op ruim 810 staat, is toch besloten om het songfestival met publiek te laten doorgaan. Wel kan opnieuw worden overlegd als de situatie in de zorg verslechtert.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De grote finale vindt plaats op 22 mei.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore