Entertainment

Freek Vonk voor het eerst in half jaar tijd weer op reis

29 april 2021 12:54 Aangepast: 29 april 2021 14:10
Freek Vonk Beeld © Instagram @freekvonk

Freek Vonk (38) gaat voor het eerst in een half jaar weer op reis voor zijn programma 'Freeks Wilde Wereld'. De populaire tv-bioloog, die normaal zeven tot acht maanden per jaar niet thuis is, stapt echter met een dubbel gevoel het vliegtuig in, schrijft hij op Instagram.

"Toch sta ik hier wel met een dubbel gevoel"

"Het afgelopen jaar hebben we continu gekeken naar de mogelijkheden: waar mogen we heen, waar kunnen we heen, waar voelen we ons goed bij? Vele reizen zijn niet doorgegaan omdat we het risico met betrekking tot Covid-19 te groot vonden", zegt Freek. "Nu, na lang wikken en wegen, hebben we de kans om op een verantwoorde manier voor mijn programma Freeks Wilde Wereld op pad te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek Vonk te zien in nieuw seizoen Sterren op het doek

De eerste bestemming wordt de Malediven, waar Freek de komende weken op zoek gaat naar tijgerhaaien, mantaroggen en zeeschildpadden. "Toch sta ik hier wel met een dubbel gevoel. Er geldt op dit moment nog een negatief reisadvies en het reizen wordt zoveel mogelijk afgeraden. Aan de andere kant willen wij ook afleveringen maken van Freeks Wilde Wereld, zodat wij half december, zoals altijd, weer op de buis kunnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Floortje Dessing pakt na 25 jaar het Nederlandse leven weer op

Om de risico's te beperken reist de ploeg van Freek in een bubbel, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van privévoertuigen, veelvuldig getest en zijn er zo min mogelijk mensen betrokken bij de opnames. "Het wordt zoals altijd weer keihard werken om net zulke mooie afleveringen te maken als jullie de afgelopen jaren van ons gewend zijn. Keihard werken om mijn passie - de natuur en alle wilde dieren - zo mooi en zo gaaf mogelijk in beeld te brengen."

Eerder gaf Freek al aan dat de coronacrisis zijn leven compleet op de kop heeft gezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore