Entertainment

Hannelore Zwitserlood houdt het niet droog bij 538-afscheid

28 april 2021 15:49
Beeld © ANP

Mensen die op werkdagen tussen 6 en 10 uur 's ochtends de radio aanzetten voor de 538 Ochtendshow moeten het vanaf morgen zonder de vaste side-kick Hannelore Zwitserlood (45) doen. Na tweeënhalfjaar heeft ze afscheid genomen van het programma en haar radiomaatjes.

"Ik had mezelf zo voorgehouden om het droog te houden deze keer, maar ik kan het niet"

Tijdens haar laatste show op 28 april werd ze in het zonnetje gezet, maar dat viel haar stiekem toch wel zwaar. "Jongens, dit is echt leuk", begint ze in eerste instantie enthousiast. "Ik ben aangenaam verrast. Superlief. Ik vond het geweldig om onderdeel te mogen zijn van dit prachtige team." Met een brok in de keel: "Ik kan ook niks meer zeggen. Ik had mezelf zo voorgehouden om het droog te houden deze keer, maar ik kan het niet."

Hannelore mag dan wel een radiomaakster in hart en nieren zijn, de komende tijd wil ze zich liever op andere dingen focussen. Daarom heeft ze onlangs de knoop doorgehakt en besloten dat ze stopt bij de 538 Ochtendshow. Eerder deze week maakte ze het nieuws bekend met een afscheidsbrief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hannelore Zwitserlood vertrekt bij Radio 538

Toen schreef ze: "Soms moet je loslaten om te kunnen groeien en dat valt me zwaar, want ik ben echt enorm van deze mannen gaan houden. Dat deed ik al voor deze show, want we kenden elkaar al, maar na tweeënhalf jaar met elkaar wakker worden en alles met elkaar delen, voelen jullie echt als familie."

Hannelore wil weer dingen doen waar ze wel 100 procent haar aandacht aan kan geven. Stilzitten is er voor haar niet bij, want haar agenda is al aardig gevuld. "De komende periode ga ik meer tijd en energie steken in mijn podcast, in mijn sportvlogs, ik ga columns schrijven, commercials en voice-overs inspreken en lekker bijslapen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hannelore in tranen na bijzonder duet dochter en Niels Geusebroek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore