Entertainment

The Streamers genieten nog even na: 'Wat was het een kneiter'

28 april 2021 11:53
The Streamers Beeld © ANP

Hoewel er wat opstartproblemen waren, explodeerden The Streamers dinsdagavond van het scherm. Ruim twee miljoen kijkers uit meer dan 90 landen logden in om te genieten van het concert vanaf de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde. Via Instagram blikken de artiesten terug op de geslaagde avond.

"Alle records naar de knoppen gestreamd dankzij jullie!"

Het optreden begon later dan gepland door een stormloop op kaartjes in de laatste paar uur. De organisatie liet tickethouders via social media weten dat zij even geduld moesten hebben. Het voorprogramma, dat bestond uit een rondleiding van Frank Lammers door de Koninklijke Stallen, begon al iets na 20.00 uur.

Het eerste lied was een cover van 'Our house' van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde. Het eerste lied dat live op de binnenplaats werd gezongen was 'Alles is liefde', de titelsong van de gelijknamige hitkomedie uit 2007. Daarna volgde een bonte medley van allerhande covers, originele Nederlandse songs en klassiekers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Davina Michelle spoorloos bij The Streamers: 'Waar is ze?'

De kijkers logden dinsdag niet alleen in vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen. Bij aanvang van het concert, tegen 20.30 uur, keken er 2 miljoen mensen. 'We hebben echt zo genoten', delen tortelduifjes Suzan en Freek naderhand op hun Instagram. Ook Rolf Sanchez laat weten wel 'más' te willen. 'Eén woord: gracias', schrijft hij ook na afloop.

Ook Kraantje Pappie bedankt het recordaantal kijkers: 'Recht door het geluid heen. Alle records naar de knoppen gestreamd dankzij jullie! Wat was het een kneiter!'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De bijzondere band tussen prinses Amalia en zangeres Maan

Eerder op de dag kwamen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane al even kijken bij de repetitie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Openhartige prinses Alexia: 'Hier komt thuis heel veel ruzie van'

Het feestje gemist? Niet getreurd, op 29 mei doet de supergroep het nog eens dunnetjes over. Dat maakten de artiesten dinsdagavond bekend na afloop van het speciale Oranjeconcert in de tuin van de Koninklijke Stallen. De koninklijke paarden hebben overigens geen last van het concert gehad. De muren van hun woonverblijf zijn namelijk dik en laten nauwelijks geluid van buiten door.

The Streamers bestaan uit Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Roel van Velzen, Davina Michelle, Paul de Munnik, Armin van Buuren, Miss Montreal, Typhoon, Thomas Acda, Diggy Dex, Nick & Simon, Maan, Danny Vera, Duncan Laurence en Paul de Leeuw. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koninklijke familie ook zelf los in achtertuin bij The Streamers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore