Entertainment

Ina deelt schrijnende woonsituatie in Help, Mijn Man Is Klusser!

26 april 2021 21:56
Help! Mijn Man Is Klusser Beeld © RTL

Maandagavond was de eerste aflevering van alweer het veertiende (!) seizoen van 'Help, Mijn Man Is Klusser' te zien bij RTL4. Presentator John Williams (51) en zijn team gingen langs bij Ina en Klaas in het Groningse Ter Apel. Maar wat ze daar aantroffen, was zelfs voor de vakmannen een klus van jewelste.

"Je wilt toch niet zo leven?"

Ina woont al elf jaar in een huis met Klaas, als het tenminste nog een huis te noemen is. Ze heeft dan ook dringend hulp nodig: "Kom verder, dan zul je het allemaal zien." Vanaf het moment dat de deur opengaat, komt John en zijn team 'in de hel terecht', zoals Ina het zelf beschrijft. En dat is zeker geen understatement. Van de gang, tot aan de woonkamer en keuken: niets in het huis is af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams vertelt over nieuw programma Tiny House Battle

Ina en Klaas hebben elkaar twaalf jaar geleden ontmoet en Klaas besloot bij haar in te trekken en om het huis op te knappen. Maar dat is er - uiteraard - niet van gekomen. Hoewel hij al een heleboel muren en kastjes gesloopt had, heeft hij het vervolgens nooit opgeknapt. De spanningen over het lakse klusgedrag van haar man lopen inmiddels dan ook behoorlijk op. Tot overmaat van ramp mag Ina zelf ook niks opknappen van Klaas. "Je wil toch niet zo leven, wie wil dat?" vraagt ze radeloos aan John. 

 

Maar gelukkig weten de makers van het programma weer een groot gedeelte van de woning, namelijk de keuken en de woonkamer, om te toveren tot een woonbaar én prachtig geheel. De motivatie bij Klaas was echter de hele aflevering ver te zoeken, en aan hem dan ook de opdracht om de gang in een paar weken op te knappen. "Dus we komen binnenkort even kijken hoe dat gelopen is. [...] Dan is beneden af, toch? Nou lieve mensen, succes. Ook met elkaar." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams in Briljant op zoek naar duurzame uitvindingen

Maar na een maand blijkt tijdens Johns bliksembezoek in Ter Apel de gang nog altijd niet te zijn opgeknapt. Om de aflevering dan tóch positief af te sluiten, vraagt John om binnen een paar weken foto's op te sturen van het gedane werk. En de gang ziet er dan toch al een stuk beter uit dan voorheen! 

In de video hieronder vertelt John uitgebreid over het nieuwe seizoen. Help! Mijn Man Is Klusser zie je elke maandagavond om 20:30 uur bij RTL4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore