Ga naar de inhoud
Entertainment

Laura Ponticorvo openhartig over struggle om in verwachting te raken

Laura Ponticorvo Beeld © ANP

Laura Ponticorvo is enorm dankbaar voor alle hartverwarmende reacties die ze heeft ontvangen sinds de aankondiging van haar zwangerschap. Dat schrijft de 35-jarige in een nieuwe post op Instagram. In datzelfde bericht laat de YouTuber weten dat ze de aankomende tijd van plan is taboe te doorbreken door 'heel eerlijk' te zijn over haar worsteling om moeder te worden.

"Hoe moeilijk het soms ook voelt of lijkt: stay positive en blijf hoop houden"

Laura liet eerder al weten dat het voor haar en geliefde Rijger niet makkelijk was om in verwachting te raken. In haar nieuwste post maakt ze het onderwerp wederom bespreekbaar, en schrijft niet de enige te zijn waarbij zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Haar inbox is de afgelopen dagen dan ook overspoeld met 'kwetsbare en eerlijke verhalen' van mensen bij wie het ook niet helemaal soepel verloopt. 'Je bent ontzettend gezegend als het zomaar en snel lukt, maar er zijn ongelooflijk veel mannen en vrouwen ongewenst kinderloos', aldus Laura.

Laura
Lees ook:
Laura Ponticorvo kondigt zwangerschap aan: 'Droom is uitgekomen'

Volgens Laura, die in oktober is uitgerekend, kan het dan ook extreem pijnlijk zijn steeds weer geconfronteerd te worden met de vraag of het niet eens tijd is om aan kinderen te beginnen. 'Een vraag die zoveel mensen ontzettend kwetst! Een vraag die mij zo lang en vaak heeft gekwetst', uit ze haar frustratie. 

Ze wil dan ook alle stellen met een kinderwens een hart onder de riem te steken: 'Hoe moeilijk het soms ook voelt of lijkt: stay positive en blijf hoop houden! Je wondertje zal komen wanneer het haar of zijn tijd is. En dit gebeurt dan altijd op het moment dat je het eigenlijk hebt los gelaten.'

Laura Ponticorvo over zwangerschap: 'Ging niet makkelijk'

01:00
Laura
Lees ook:
Laura Ponticorvo voelt erkenning na strafeis tegen hacker