Ga naar de inhoud
Entertainment

Vader Lindsay Lohan opgepakt voor brengen verslaafden naar kliniek

Michael Lohan Beeld © ANP

Michael Lohan (60), de vader van actrice Lindsay Lohan (34), is opgepakt nadat hij verslaafden naar een afkickkliniek zou hebben gebracht in ruil voor geld. Dat melden diverse Amerikaanse media.

"Het bemiddelen van patiënten corrumpeert ons gezondheidszorgsysteem omdat de beslissingen zijn gemotiveerd door hebzucht in plaats van de behoeftes van de patiënten"

Lohan senior werd in Palm Beach County, Florida gearresteerd op verdenking van zes gevallen waarbij hij drugsverslaafden naar afkickklinieken bracht of verwees in ruil voor smeergeld. In totaal zou de 60-jarige ruim 25.000 dollar (meer dan 20.000 euro) hebben opgestreken.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw van Michael Lohan vraagt scheiding aan

De verslaafden worden door de klinieken dan als een soort melkkoe behandeld in plaats van als een patiënt. De zogenoemde bemiddelaars zoals Lohan beloofden de verslaafden dingen als gratis manicures en coupons om boodschappen mee te doen als zij naar een bepaalde kliniek zouden gaan. In ruil kregen de bemiddelaars van de klinieken dan smeergeld toegestopt. Eenmaal binnengehaald wilden de klinieken weer grote sommen geld zien van de verzekeringen van de patiënten voor de behandeling van hun cliënten.

Michael
Lees ook:
Michael Lohan beschuldigt ex van inbraak

"Het bemiddelen van patiënten corrumpeert ons gezondheidszorgsysteem omdat de beslissingen zijn gemotiveerd door hebzucht in plaats van de behoeftes van de patiënten", zegt openbaar aanklager Dave Aronberg tegen NBC News. Volgens hem was het misdrijf van Lohan niet nieuw, aangezien er eerder al 116 soortgelijke arrestaties plaats hebben gevonden.

Vorig jaar februari werd Lohan ook al opgepakt. Toen zou hij zijn ex-vrouw Kate Major, die in 2018 de scheiding aanvroeg, hebben mishandeld. Michael en Kate trouwden in oktober 2014. Eerder was hij getrouwd met Dina Lohan, de moeder van Lindsay.

Na
Lees ook:
Na Britney en Ivo gaat nu ook oud interview Lindsay Lohan viral