Entertainment

Caitlyn Jenner doet gooi naar gouverneurschap in Californië

23 april 2021 16:46 Aangepast: 23 april 2021 17:29
Caitlyn Jenner Beeld © ANP

Caitlyn Jenner (71) slaat een nieuwe weg in en wil aan de slag als gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. De realityster heeft haar papieren al ingeleverd. Later vandaag zal ze haar kandidatuur officieel aankondigen. De Republikeinse wil de Democratische gouverneur Gavin Newsom vervangen.

Caitlyn was overigens geen fan van de voormalige Republikeinse president Donald Trump, maar ze heeft wel een aantal van zijn adviseurs in de arm genomen. In haar team zit onder anderen Tony Fabrizio, een belangrijk persoon in de Trump-campagnes van 2016 en 2020, en Steven Cheung, die eerder voor Trump in het Witte Huis werkte. Ook zit haar goede vriend Brad Parscale in Jenners campagneteam. Parscale was Trumps voormalig campagneleider.

In een verklaring vertelde Jenner dat 'Sacramento een eerlijke leider met een duidelijke visie nodig heeft'. Sacramento is de hoofdstad van Californië en de zetel van de gouverneur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Caitlyn Jenner te zien in laatste Keeping Up With The Kardashians

Kim Kardashian, familie van Caitlyn, bereikte onlangs nog een bijzondere mijlpaal. Je bekijkt er alles over in onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore