Ga naar de inhoud
Entertainment

Jort Kelder maakt onhandige opmerking over mannen in een jurk in Op1

Beeld © Op1 22-04-2021

Met nog minder dan een maand voordat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam losbarst is de songfestivalkoorts inmiddels flink aanwezig. Jort Kelder (56) lijkt er in 'Op1' alleen niet zoveel van te begrijpen. Tenminste, als het om de outfits van de artiesten gaat.

"Wat is dat voor iets raars?"

Jeroen Kijk in de Vegte gaat in het online programma Bureau Eurovisie met onder andere Henkjan Smits op zoek naar de antwoorden op zijn prangende songfestivalvragen. Daarvoor schoof hij gisteravond aan bij Op1, waar Jort en Welmoed de presentatie verzorgden. 

Over de act van Conchita Wurst, de winnaar van 2014, zegt Jort: "Er komt iemand op met een baard en een jurk. Dan zeg jij: je moet jezelf zijn. Dat moet je even uitleggen. Ik moet even aan het idee wennen dat je dan jezelf bent."

Jort
Lees ook:
Jort Kelder is kritiek over Op1 zat: 'Ik doe mijn werk'

Henkjan wil hem dat wel vertellen. "Dan heb je Conchita Wurst, over wie veel mensen zeiden dat het een vrouw met een baard was. Maar het was een man in een jurk." De stoppen slaan vervolgens door bij Jeroen. "Wat is dat voor iets raars?" schreeuwt hij richting Jort. "Als dat is wie hij is... Dan is hij toch zichzelf?"

Jort verdedigt zichzelf door het alsnog een fantastische act te noemen. Henkjan: "Het is een Oostenrijkse man die jaren heeft geworsteld met zijn seksuele geaardheid. Is uiteindelijk in Oostenrijk als drag queen groot geworden en die laat zich daar zien aan heel Europa. Heel kwetsbaar, en zingt vervolgens een prachtig liedje."

Jort
Lees ook:
Jort Kelder wint prijs voor ouderen-uitspraak

Op1 wordt iedere werkdag om 22:55 uur uitgezonden op NPO1. Het fragment van Jort kun je hier terugkijken.