Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan en Edsilia willen nog paar kilo's kwijt voor het songfestival

De presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2020. Beeld © AVROTROS

Het is inmiddels aftellen tot het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, dus dat betekent een drukke agenda voor de vier presentatoren. Chantal Janzen (42), Edsilia Rombley (43), Nikkie de Jager (27) en Jan Smit (35) hebben via Instagram live gepraat over de stand van zaken: zijn ze er helemaal klaar voor?

"Al mijn jurken hebben een korset, dus die trek ik wel wat strakker aan!"

"Wat heel veel mensen niet weten", begint Chantal, "Is dat wij elkaars outfit nog niet goed hebben gezien. Alleen vandaag heb ik een stukje van jou gezien, Edsilia. Dus we mogen een nieuwtje brengen: welke kleur we onder andere gaan dragen." En dat is een opvallend kleurenpalet. "In één van de jurken ben ik een soort limoentje", zegt Edsilia. Limoen dus. Nikkie onthult dat haar jurk de kleur 'diep magenta' heeft en die van Chantal heeft de kleur petrol. Jan hijst zich in mei in een donkergroen pak.

Nikkie
Lees ook:
Nikkie de Jager verwijdert oude tweets met oog op songfestival

Er is alleen nog wel werk aan de winkel. De Volendammer wil voordat hij het pak aantrekt acht tot tien kilo afvallen. Edsilia zegt dat dat ook zij een paar kilootjes kwijt wil: "Jan zegt acht tot tien, ik weet dat dat mij echt niet gaat lukken. Ik wil ook een beetje genieten van deze periode en aardig zijn. Bij mij moeten er nog vierenhalf kilo's af, maar ik ben al blij met drie." Nikkie en Chantal voegen toe dat ze hard aan het sporten zijn om straks goed in hun vel op het podium te staan bij het liedjesfestijn. Nikkie: "Maar ik vind ook dat ik het los mag laten. Al mijn jurken hebben een korset, dus die trek ik wel wat strakker aan!"

Songfestivalorganisatie
Lees ook:
Songfestivalorganisatie over bezoek koning: 'Fantastisch'

Chantal reageerde gisteren in RTL Boulevard op de vraag of er publiek aanwezig zal zijn in Rotterdam. Je bekijkt het in de video hieronder:

Songfestival met publiek als Fieldlab mogelijk? Chantal reageert

00:55