Entertainment

AVROTROS schiet in de verdediging over Hazes-docu

22 april 2021 15:23 Aangepast: 22 april 2021 16:16
André, Rachel en Roxeanne Hazes Beeld © ANP

AVROTROS doet verder geen mededelingen over de gang van zaken rond de omstreden André Hazes-documentaire 'Kleine jongen'. Meerdere betrokkenen zijn boos dat de omroep en producent Vincent TV geen contact hebben gezocht over beelden in de vierdelige serie waar zij op staan, of dat de makers verzoeken om de beelden niet te gebruiken hebben genegeerd.

"Wij willen deze kwestie niet in de media uitvechten"

Eerder klaagde dochter Roxeanne Hazes al dat er tegen haar wil in de documentaire opnames zaten uit het familiearchief van haar en haar vader vlak voor zijn overlijden in 2004. Nu hebben zich de nabestaanden van Ellen Wolf, de ex-vrouw van zanger André Hazes, gemeld. Ook zij hebben geconstateerd dat er beelden in de serie zitten van Ellen waar zij geen toestemming voor hebben gegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaanden ex-vrouw André Hazes distantiëren zich van docu

AVROTROS stelt dat 'er contact is geweest met de direct betrokkenen'. Wie dat precies zijn, wil een zegsvrouw niet toelichten. Ook is niet duidelijk of de makers een deel van de opbrengsten van de documentaire hebben geschonken aan de Jellinek Kliniek en de opvang van kinderen die seksueel zijn misbruikt. Hier hebben de nabestaanden van Ellen Wolf om gevraagd. "Wij willen deze kwestie niet in de media uitvechten", aldus AVROTROS. Ook producent Vincent TV weigert commentaar te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rachel Hazes: 'Had op vijftiende seks met André Hazes'

Ellen was de tweede vrouw van Hazes. Zij waren getrouwd tussen 1981 en 1990. Het jaar daarna trouwde Hazes met Rachel, het voormalige kindermeisje van de familie. André en Rachel hadden voor de eerste keer seks toen Rachel 15 jaar oud was, André was toen nog getrouwd met Ellen. "Daar gebeurden wel een paar dingen die niet door de beugel konden", oordeelde Rachel woensdag in de tweede aflevering van de documentaire.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Extra concerten Holland zingt Hazes aangekondigd

Ook de familie van de eerste vrouw van André, Annie Dijkstra, liet eerder in weekblad Privé weten zeer ongelukkig te zijn met de documentaire.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore