Ga naar de inhoud
Entertainment

Isa Hoes maakt zich zorgen om mentale gezondheid zoon Merlijn

Merlijn Kamerling en Isa Hoes Beeld © ANP

Antonie Kamerling stapt in 2010 uit het leven. Zijn zoon Merlijn is dan pas twaalf jaar oud. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en heeft ook de 22-jarige Merlijn het niet makkelijk. De huidige situatie rondom corona vraagt enorm veel van hem. "Er is weinig toekomstperspectief", vertelt moeder Isa Hoes (53) in de 'NCRV-gids'. "Ik zie hoe hij worstelt."

"Ik zie hoe hij worstelt"

Volgens Isa heeft ze hierover wel gesprekken met haar zoon, maar is het niet altijd makkelijk. "Deze periode is echt erg voor jongeren, maar we moeten niet in angstgedachtes blijven steken. Dat levert namelijk nooit wat op", aldus de actrice.

Merlijn ging vorig jaar ook al door een diep dal toen hij werkte aan een boek en documentaire over zijn vader Antonie, die op 44-jarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven. Doordat hij geconfronteerd werd met oude beelden van zijn vader, gingen eerdere wonden weer open. "Hij heeft ooit eens op een nacht naast mijn bed gestaan en vertelde me toen dat hij bijna geen adem meer kreeg. Een paniekaanval", vertelde Isa daar eerder al eens over. "Het is nog een puber en die hebben ook depressieve gevoelens en onzekerheden. Maar ik ben heel dankbaar dat we dit samen hebben mogen doormaken."

Merlijn
Lees ook:
Merlijn Kamerling emotioneel tijdens bijzonder optreden

Ze heeft dan ook enorm veel respect voor haar zoon: "Wat heel bijzonder is aan Merlijn – hij is sowieso heel bijzonder – hij heeft heel erg de deur dichtgedaan na Antonies dood. Hij was net twaalf en wou dat verdriet niet voelen. Hij zei: 'Ik ga maar gewoon door met mijn leven.' Dat was een heel pijnlijk punt."

Merlijn Kamerling: 'Voelde alsof ik het samen met mijn vader deed'

00:41
Merlijn
Lees ook:
Merlijn Kamerling raakte ontroerd door eigen docu

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.