Ga naar de inhoud
Entertainment

Nabestaanden ex-vrouw André Hazes distantiëren zich van docu

Ellen Wolf en Andre Hazes Beeld © ANP

Opnieuw is er ophef ontstaan na een aflevering van de Hazes-docureeks 'Kleine Jongen'. Ditmaal laten de nabestaanden van de tweede ex-vrouw van André Hazes, Ellen Wolf, weten dat ze nooit toestemming hebben gegeven voor het gebruik van videobeelden van haar. Ook zijn ze nooit benaderd voor eventuele deelname of goedkeuring.

"Wij distantiëren ons ten zeerste en doen een beroep op Rachel om de opbrengsten van deze serie te doneren"

Dat laat Joppe de Ree, weduwnaar van de in 2005 op 47-jarige leeftijd overleden Ellen, weten op Facebook. In een verklaring schrijft hij: 'Vanavond in deel twee van Kleine Jongen worden beelden en filmpjes vertoond van Ellen. Als nabestaanden zijn wij nooit gevraagd of geïnformeerd om goedkeuring of deelname. Gezien het feit dat het geldelijk gewin van deze documentaire naar een partij gaat waar wij ons niet bepaald in kunnen vinden en wij vinden dat er geld wordt verdiend over de rug van onze dierbare Ellen hebben wij contact gezocht met AVROTROS en het productiemaatschappij om de uitzending te stoppen of de deelname van Ellen te schrappen.'

Verloofde
Lees ook:
Verloofde Roxeanne reageert op Hazes-docu: 'Geen contact geweest'

Maar de publieke omroep heeft nooit op zijn oproep gereageerd en heeft de beelden woensdagavond toch alsnog uitgezonden. Joppe vervolgt: 'Nul op het request dus. Nogmaals: wij distantiëren ons ten zeerste en doen een beroep op Rachel om de opbrengsten van deze serie te doneren aan de Jellinek-kliniek en aan de opvang van kinderen die seksueel misbruikt zijn in hun leven.' 

Veel vrienden en kennissen reageren onder het statement van de weduwnaar en wensen hem sterkte en noemen het voorval schandalig. 

Ook de familie van de eerste vrouw van Hazes, Annie Dijkstra, liet eerder in weekblad Privé weten zeer ongelukkig te zijn met de documentaire. Producent Vincent TV weigert commentaar te geven op het ongenoegen van de diverse familieleden en exen van Hazes. AVROTROS laat donderdag in een korte reactie weten 'contact te hebben met de directbetrokkenen'. Nadere toelichting op de verwijten en klachten wil de omroep niet geven.

De ophef rondom de hele docureeks is hierdoor weer helemaal gaan oplaaien. Vorige week was er om de eerste aflevering al een boel te doen nadat Roxeanne Hazes liet weten geen toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van andere privé videobeelden. Wat er precies daarna gebeurde, zie je in de video hieronder.

BN'ers
Lees ook:
BN'ers staan achter Roxeanne na hommeles over documentaire

Hazes-docu neemt pijnlijke wending na boze Roxeanne

05:35