Entertainment

Jandino Asporaat in nieuw programma meer op zijn plek dan ooit

22 april 2021 07:30 Aangepast: 22 april 2021 08:04
Jandino Asporaat Beeld © ANP

Jandino Asporaat is vanaf donderdagavond zes weken lang te zien met zijn nieuwe tv-show 'Dino’s Bezorgservice'. Een programma waarin het deze keer niet alleen gaat om grappen en grollen en dat daarom des te beter bij hem past.

"Het gaat om het contact met die mensen, want dat is er de laatste tijd behoorlijk bij ingeschoten"

"Het merendeel van mijn tijd ben ik maatschappelijk bezig. Dat is niet nieuw voor de mensen die mij kennen, maar wel voor iedereen die mij alleen kent van televisie of van de films waarin ik speel", vertelt de 40-jarige Asporaat in gesprek met het ANP. "In deze show zit veel meer rust dan in alles wat ik eerder gemaakt heb. En eigenlijk is dat veel meer Jandino."

De komiek, bekend van onder meer De Dino Show en de Bon Bini-films, slaat met het programma dan ook niet een geheel nieuwe weg in. "Het is eigenlijk een weg die ik altijd bewandelde, maar die niet altijd voor anderen zichtbaar is. Ik zit nu meer op mijn plek dan ooit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jandino op streng dieet voor nieuwe film: 'Moet buikspieren hebben'

'Reisprogramma, maar dan gestoord'

Voor Dino’s Bezorgservice, dat wordt uitgezonden op NPO 1, trekt Jandino door het land om iedere week een ander dorp te bezoeken. Daar brengt hij pakketjes langs bij een aantal bijzondere inwoners en gaat met hen in gesprek. "Het gaat om het contact met die mensen, want dat is er de laatste tijd behoorlijk bij ingeschoten", vertelt hij over de periode sinds de uitbraak van corona. "Het afgelopen jaar is de nadruk komen te liggen op angst en zijn we uit elkaar gedreven. De bezorger die met een pakket voor de deur stond, was voor sommige mensen de enige persoon die ze zagen. En zelfs als hij eten kwam brengen, zette hij dat op de grond."

Jandino gaat daarom op zoek naar verbinding. "We hebben elkaar juist zo hard nodig. Ik wil met deze show mooie verhalen vertellen en hoop dat mensen met een glimlach naar bed gaan." Want wat hem betreft mag het allemaal wel wat vrolijker op tv. "Het is belangrijk dat er een ander geluid komt. Op televisie is er vaak meer ellende dan positiviteit. En het lijkt soms alsof het alleen maar erger wordt. Dan denk ik: er gebeurt nog zoveel meer in Nederland. Er is ook veel geluk en vrolijkheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stormloop op Judeska-film van Jandino Asporaat

Afgezien van de bijzondere verhalen is er natuurlijk ook ruimte voor humor. En daarom keren Jandino’s alter ego’s Judeska en Gerrie terug. Zij zullen slechts een kleine rol hebben in het programma. "Het is eigenlijk een soort reisprogramma, maar dan een beetje gek en gestoord", vat hij het samen. "Het is belangrijk dat Nederland goed uit de verf komt en dat mensen een fijne tijd hebben. En we hebben hartstikke mooie dorpen hoor", zegt hij lachend. "Wijk aan Zee is denk ik nog nooit zo leuk in beeld gebracht."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore