Ga naar de inhoud
Entertainment

Oude paardenstaart Gijs Staverman naar collectie Beeld en Geluid

Beeld © ANP

De oude paardenstaart van dj en televisiepresentator Gijs Staverman (55) wordt vermoedelijk opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Het museum heeft interesse in het harige kleinood dat de NPO-coryfee bijna dertig jaar lang in een doos heeft bewaard.

"We hebben niet veel haar in onze collectie"

Paul de Leeuw knipte de staart eind 1994 af in een aflevering van zijn programma De Scheeuw van de Leeuw. Toentertijd was de staart het 'trademark' van de populaire dj. Staverman bekende eerder deze week in zijn uitzending dat hij de staart nog steeds in zijn bezit heeft.

Gijs
lees ook:
Gijs Staverman wilde 'radiopauze' inlassen na 8 jaar Gijs 2.0

Conservator Wytze Koppelman van Beeld en Geluid sloeg hier meteen op aan. "We hebben niet veel haar in onze collectie", stelde hij in gesprek op NPO Radio 2."En er zit een interessant verhaal aan vast: dj's die hun wilde haren verliezen. Gijs was niet de eerste en de laatste die dat overkwam. Dat willen wij graag symboliseren en vastleggen."

Staverman stelt zeer vereerd te zijn. Het is nog niet bekend wanneer de paardenstaart daadwerkelijk in de vitrines van Beeld en Geluid te zien zal zijn.