Entertainment

Nieuwe film Penoza-regisseur geselecteerd voor filmfestival in NY

20 april 2021 16:06 Aangepast: 20 april 2021 16:40
Beeld © ANP

De speelfilm 'Do Not Hesitate' van regisseur Shariff Korver (38) beleeft in juni zijn wereldpremière binnen de internationale competitie van het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

"Ik sprong een gat in de lucht"

Do Not Hesitate is de tweede speelfilm van Shariff Korver die in 2014 debuteerde met Infiltrant. Daarnaast maakte hij een flink aantal afleveringen van hitseries Penoza en Zwarte Tulp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen Khaleesi in Undercover-film, wél deze Penoza-ster

De film gaat over drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten. Joes Brauers, Spencer Bogaert, Tobias Kersloot en Omar Alwan vertolken de hoofdrollen. Het scenario is van Jolein Laarman, de film is geproduceerd door Lemming Film.

"Ik sprong een gat in de lucht, toen ik hoorde dat we op Tribeca in wereldpremière gaan", meldt Korver. "Wat een geweldige plek om je film voor het eerst aan een publiek te laten zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monic Hendrickx: 'Bij Penoza was het soms niet meer leuk'

Tribeca viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan en vindt, vanwege corona in hybride vorm, plaats van 9 tot en met 20 juni in New York. Do Not Hesitate is in november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore