Entertainment

Rechter haalt reclamespot met Wibi Soerjadi van de buis

20 april 2021 12:21 Aangepast: 20 april 2021 13:02
Wibi Soerjadi Beeld © ANP

De rechter heeft een reclame voor brillen- en gehoorapparaten, waarin pianist Wibi Soerjadi (51) de hoofdrol speelt, verboden. Volgens de commercial vergoedt het merk de eigen bijdrage voor 'alle innovatieve hoortoestellen' en doen de concurrenten dit niet, maar dat blijkt onwaar.

"Ik ben verder geen partij in dit vonnis en kan hierover verder dus geen uitspraken doen"

Bovendien blijken de hoortoestellen niet gratis te zijn, zoals het merk wel claimt. Zo zou je er namelijk een oplader à 140 euro bij moeten kopen. Daarom is de reclame nu verboden. Het bedrijf achter de reclame gaat 'm nu aanpassen. Wibi heeft er het volgende over te zeggen: "De rechter oordeelde vandaag dat Specsavers de uitingen in de reeds gestopte campagne De Waarheid, waarin ik te zien ben, niet meer als zodanig mag gebruiken. Echter, ik begreep van Specsavers dat de rechter de kwaliteitsaudiciens (dKA) ongelijk geeft wat betreft het merendeel van de door de dKA aangevallen uitingen. Ik ben verder geen partij in dit vonnis en kan hierover verder dus geen uitspraken doen. Voor vragen over de campagne en deze uitspraak verwijs ik naar Specsavers."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reclamespotje Thierry Baudet levert tientallen klachten op

Wibi was enige tijd terug not amused toen zijn optreden bij talkshow M werd afgezegd. Maar wat bleek even later? De pianist heeft daar zelf ook een handje van.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wibi Soerjadi viert vijftigste verjaardag in Disneyland Parijs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore