Entertainment

'Merendeel Nederlanders wil voorlopig stop op Fieldlab'

19 april 2021 22:46 Aangepast: 20 april 2021 07:21
Fieldlab Beeld © ANP

Ruim 60 procent van de Nederlanders wil dat het kabinet voorlopig stopt met de Fieldlab-testevenementen. Dat meldt 'Hart van Nederland' op basis van een peiling onder 1300 Nederlanders. De meeste ondervraagden zouden het nog te vroeg vinden voor zulke grootschalige evenementen.

"72 procent van de mensen ouder dan vijftig jaar wil dat er wordt gestopt met de Fieldlab-evenementen"

Hart van Nederland deed de peiling nadat bekend werd dat de evenementen in Breda en Lichtenvoorde waar 10.000 mensen mochten komen, werden geannuleerd. Het festival in Breda gaat niet door omdat de veiligheid niet kon worden gewaarborgd vanwege oproepen tot demonstraties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fieldlab-evenementen afgelast: ziekenhuizen opgelucht

72 procent van de mensen ouder dan vijftig jaar wil dat er wordt gestopt met de Fieldlab-evenementen. Iets meer dan de helft van de jongeren, 53 procent, wil juist dat de proefevenementen worden doorgezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gemeente Breda verleent geen vergunning aan 538 Oranjedag

Volgens de programmamanager van Fieldlab-evenementen Pieter Lubberts zijn er "alleen maar verliezers" na de afgelasting van 538 Oranjedag. De ophef die is ontstaan rondom het testfestival, wijkt volgens hem af van het hoofddoel van Fieldlab. "De discussie wijkt af van waar we het eigenlijk voor doen: testen en onderzoek doen voor veilige evenementen", vertelde Lubberts maandagavond aan tafel bij Beau van Erven Dorens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kriss Kross baalt toch wel van geannuleerde 538 Oranjedag

Lubberts onderstreept dat hij begrip heeft voor de beslissing van de gemeente Breda om geen vergunning te verlenen aan 538 Oranjedag. "Maar de bedoeling is zo anders dan hoe het nu wordt opgevat." Hij hoopt dat de andere Fieldlab-evenementen, waaronder een marathon en de Efteling, niet lijden onder de negatieve aandacht. "Ik zou het heel jammer vinden als onze mede-organisatoren worden afgeschrikt door alle negatieve reacties van de afgelopen dagen. We willen juist iets bijdragen aan het openen van de maatschappij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore