Entertainment

Dochter Linda de Mol dopt eigen boontjes: 'Ik vraag nooit om geld'

20 april 2021 11:25 Aangepast: 20 april 2021 11:47
Linda de Mol, Jeroen Rietbergen en Julian en Noa Vahle Beeld © ANP

Als je moeder kijkcijferkanon Linda de Mol (56) is, dan is het heel normaal dat het thuis over kijkcijfers en marktaandelen gaat. Dochter Noa Vahle (21) ademt dan ook entertainment. Ook zij droomt van een carrière op tv, alleen dan nét even anders. "Ik zie mezelf niet snel met hoge hakken van een showtrap af gaan. Dat past echt niet bij mij", vertelt ze in de nieuwste editie van tijdschrift 'LINDA.'.

"We weten ook dat we zelf hard moeten werken om succesvol te worden, dat kan niemand anders voor je doen"

Net als Linda werkt Noa voor de televisie, voor Veronica Inside. Nu nog áchter de camera, maar haar grote droom is om naar het grote voetbalstadion te gaan om interviews te doen langs de lijn à la Hélène Hendriks. En dan is het best handig als je familie zo’n grote rol speelt in het medialandschap. Al zou Noa soms willen dat het anders was.

Ze vertelt: "Ik zie het ook aan mijn broer: als hij een liedje uitbrengt, wil hij het liefst dat er wordt geschreven dat Julian Vahle een nieuw nummer heeft. Maar dat wordt natuurlijk altijd 'de zoon van' die nieuwe muziek maakt. Dat weten en accepteren we. (…) We weten ook dat we zelf hard moeten werken om succesvol te worden, dat kan niemand anders voor je doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol onthult exorbitant aantal toiletten in huis

Wie denkt dat Noa alles op een gouden dienblad aangereikt krijgt, heeft het dan ook mis. Natuurlijk snapt de 21-jarige dat ze bevoorrecht is, maar dat betekent niet dat ze minder hard werkt. "Ik leef nu gewoon van mijn salaris en ben best zuinig", geeft ze toe. "Wij werken allebei hard, maar beseffen ook heel goed dat we daarin bevoorrecht zijn. Dus ik hoop dat we op anderen niet verwend overkomen. (...) Ik vraag nooit om geld en houd niet eens van merkkleding. Mijn broer en ik hebben een auto van mama gekregen die we samen delen, en dat is luxe genoeg."

Noa loopt er dan ook niet graag mee te koop dat haar moeder tv-koningin Linda de Mol is: "Op de basisschool had ik vriendinnetjes die als we gingen spelen dat altijd bij mij thuis wilden doen. Als je ouder wordt, denk je: oh, dat was dáárom." Ook was ze eens met een jongen aan het daten die achteraf haar familie interessanter vond dan haar. "Tot die tijd dacht ik dat ik daar best een goede radar voor had, dus toen ik het doorkreeg, voelde ik me wel een beetje aan de kant gezet. Zoiets is kwetsend. En de keer erna ben je toch voorzichtiger."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele Marco levert Linda de Mol 1,4 miljoen kijkers op

Het hele interview is vanaf woensdag 21 april te lezen in de nieuwe editie van LINDA.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol stopt als creatief directeur bij Net5

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore