Entertainment

Satirische corona-lied K3 schiet in verkeerde keelgat: 'Was om te lachen'

19 april 2021 14:59 Aangepast: 19 april 2021 14:59
Even Tot Hier Beeld © Even Tot Hier 17-04-2021 BNNVARA

Niels van der Laan (39) en Jeroen Woe (40) namen afgelopen weekend in het satirische programma 'Even Tot Hier' het coronabeleid eens flink op de hak. Daarbij kregen ze hulp van de meisjes van K3 die voor één keer hun hit '10.000 luchtballonnen' veranderde in '10.000 luchtkastelen'. Maar de parodie viel niet bij iedereen in goede aarde. 

"De meisjes van K3 hebben een kindvriendelijk imago, maar zijn ook mensen van vlees en bloed en met veel humor"

Klaasje, Hanne en Marthe brachten zaterdagavond ten gehore hoe de Nederlandse regering er een potje van maakt en zongen onder meer luidkeels - inclusief ingestudeerde danspasjes: "Mark en Hugo komen steeds met een plan met een datum erbij. Ze bouwen een schitterend luchtkasteel. Maar dan blijkt dat het echt nog niet kan, we waren zo blij, maar die datum blijkt steeds opnieuw irreëel. Telkens weer. Oh, ze flikken het keer op keer." De meiden namen zichzelf overigens ook op de hak door te benoemen dat 'in elk K3-lied wel iets infantiels zit' zoals 'oya lélé'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoektocht nieuwe Klaasje volgend maand van start

Hoewel het trio het zich normaal niet kan permitteren hun brave imago op het spel te zetten, maakten ze voor K3-schrijver en tevens eenmansband van Even Tot Hier Miguel Wiels, een uitzondering. Nadat Jeroen en Niels aankondigen dat de Nederlandse regering samen al 10.000 luchtkastelen met elkaar heeft gebouwd, haalt Miguel de meisjes erbij. "Jongens, dat is toch dat geniale liedje? Dat prachtige liedje van K3", kondigt hij het optreden aan.

Hoewel 1,6 miljoen Nederlanders er zaterdagavond nog wel om konden lachen, ligt het bij onze zuiderburen iets gevoeliger. "Ik heb het gevoel dat de Belgen nog niet klaar zijn voor dit soort humor", laat Miguel weten aan VTM NIEUWS. "De meisjes van K3 hebben een kindvriendelijk imago, maar zijn ook mensen van vlees en bloed en met veel humor. Dit was gewoon om te lachen, jongens."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meerdere non-binaire kandidaten in de race voor plek in K3

Ook Studio 100 heeft inmiddels laten weten in een reactie dat K3 'uiteraard voor de rest totaal geen verder politiek standpunt inneemt'. "Het is bedoeld als humor, ze lachen ook met zichzelf, en weerspiegelt op geen enkel vlak een standpunt van één van de meiden, K3 of Studio 100", zegt Studio 100-woordvoerder Ann Janssens.

Ook Klaasje was van de partij tijdens het veelbogen optreden. Binnenkort wordt haar plaatsje overgenomen. Grote baas Gert Verhulst is al druk bezig met het zoeken naar een vervanger.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klaasje Meijer niet van plan solomuziek uit te brengen na K3

Even Tot Hier is elke zaterdag om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1 te zien. Kijk het optreden hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore