Entertainment

TV-kok René Pluijm aangehouden na lak aan coronaregels

18 april 2021 16:47 Aangepast: 18 april 2021 16:52
René Pluijm Beeld © ANP

Het restaurant van René Pluijm in IJmuiden is gesloten vanwege het overtreden van de coronamaatregelen. De kok zelf is aangehouden omdat hij zich tegen de sluiting verzette. 'Ik heb met de politie geworsteld, omdat ik mijn zaak niet zomaar liet sluiten. Ik handelde uit emotie', vertelt hij erover aan 'NH Nieuws'.

Volgens de nieuwssite heeft de gemeente René al vaker gewaarschuwd voor het overtreden van de coronaregels. Gisteren was het weer raak, toen handhavers zagen dat er gasten op zijn terras zaten te eten en drinken, allen zonder mondkapjes. De kok heeft bevestigd dat hij toen inderdaad is opgepakt. "Ik heb met de politie geworsteld, omdat ik mijn zaak niet zomaar liet sluiten. Ik handelde uit emotie", vertelt hij. "Ik moet zeggen dat de politie verder zeer correct gehandeld. Ze waren heel vriendelijk tegen mij." Een ander persoon zou ook zijn aangehouden omdat hij zich fysiek bemoeide met de aanhouding van René. Gisteravond is de TV-kok weer vrijgelaten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

538 gaat door met Koningsdagfeest als overheid ze blijft steunen

René laat zich al sinds het begin van de crisis via zijn social media kanalen uit over de maatregelen door het coronavirus. "Ik kan me niet vinden in de eenzijdige sluiting van de horeca en het mkb. Het gaat om het levenswerk van mensen", zegt hij erover. "Ik heb heb de afgelopen jaren verschrikkelijk hard gewerkt en met mijn TV-programma's heb ik miljoenen mensen blij gemaakt. Maar nu heb ik bijna geen inkomen meer."

Wat de gevolgen van zijn aanhouding zijn weet hij niet, maar het is voor hem geen reden om de regels te accepteren. "Het heeft me ieder geval nog meer getriggerd om mij te blijven verzetten. Vanaf dag één heb ik dat gedaan en dan is dit blijkbaar de consequentie daarvan." Ondertussen is er een actie gestart om de boete voor René te betalen, dat vindt hij 'hartverwarmend'.

Op Facebook is een video geplaatst van zijn aanhouding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BNN-programma Tik M Aan gepauzeerd door coronagevallen

Eloise van Oranje lag onlangs even kort onder vuur omdat ze de coronaregels ook zou overtreden. Op Instagram zagen we hoe ze tijdens haar rijles geen mondkapje droeg en dat is nu vanuit het CBR de regel. Je ziet er alles over in onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore