Ga naar de inhoud
Entertainment

J.K. Rowling 'kapot' door overlijden Helen McCrory

Beeld © ANP

J.K. Rowling (55) is kapot door het overlijden van actrice Helen McCrory. Dat laat de auteur van de 'Harry Potter'-reeks weten op Twitter. Vrijdag maakte McCrory's man en 'Homeland'-acteur Damian Lewis bekend dat zijn vrouw op 52-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

"Ze was een geweldige vrouw en actrice die ons veel te vroeg heeft verlaten"

'Ik ben er kapot van dat Helen McCrory is overleden', schrijft Rowling. In een aantal van de Potter-films speelde McCrory de rol van Narcissa Malfoy-Black. 'Ze was een geweldige vrouw en actrice die ons veel te vroeg heeft verlaten.'

Peaky
Lees ook:
Peaky Blinders-actrice Helen McCrory overleden

De actrice kreeg grote bekendheid door haar rol in de Harry Potter-reeks, maar ook als Polly Gray in Peaky Blinders en Cherie Blair in The Queen. 'Ik wens haar familie, in het bijzonder haar man en kinderen, heel veel sterkte. Dit is hartverscheurend', sluit Rowling haar bericht af.

Peaky
Lees ook:
Peaky Blinders sluit zes succesvolle seizoenen af met film

Vrijdag maakte de man van McCrory het nieuws bekend. 'Met een gebroken hart moet ik vertellen dat de prachtige en geweldige Helen McCrory thuis in alle rust is overleden na de strijd tegen kanker', liet de Homeland-acteur weten op Twitter.

In 2007 traden McCrory en Lewis in het huwelijk. Samen hebben ze twee kinderen. 'God, wat houden we van haar en we hebben zo veel geluk gehad met haar in ons leven. Ga nu maar naar boven, liefste. En dank je wel.'