Entertainment

Koninklijke familie ook zelf los in achtertuin bij The Streamers

16 april 2021 17:46 Aangepast: 16 april 2021 19:10
Koninklijke familie Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (53), Koningin Máxima (49) en de prinsessen Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (14) zullen op Koningsdag zelf ook kijken naar supergroep The Streamers op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. De koninklijke familie, die de verjaardag van de koning eerder op de dag in Eindhoven viert, zal in ieder geval aanwezig zijn bij de repetities.

"Ze komen overdag bij de repetities sowieso kijken. Het hele gezin is erbij"

Of Willem-Alexander, die op 27 april 54 jaar wordt, en zijn gezin ook 's avonds voor het livestreamconcert naar het plein bij de Koninklijke Stallen komen is nog niet bekend. "Ze komen overdag bij de repetities sowieso kijken. Het hele gezin is erbij", zegt de The Streamers-oprichter en evenementenorganisator Machiel Hofman van Tribe Company tegen ANP.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miss Montreal over debuut The Streamers: 'Soort schoolreisje'

Na het eerste gratis livestreamconcert van The Streamers bestaande uit onder anderen Guus Meeuwis, Miss Montreal, Nick & Simon en Davina Michelle ontstond het idee voor Paleis Noordeinde als locatie. Een plek waar nog nooit een concert is gehouden, maar desalniettemin trok de supergroep de stoute schoenen aan. "We hebben een brief geschreven naar de koning en binnen een paar dagen kregen we een reactie dat het hoogst ongebruikelijk was, maar dat - gezien wat zich momenteel in de wereld afspeelt - het wel een mooie tijd was voor een uitzondering", vertelt de organisator. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koninklijk paar nodigt The Streamers uit voor koningsdagconcert

Speciaal voor de jarige koning doen The Streamers een 'Koningsdagblok'. Wat dat precies inhoudt, is nog een verrassing. Verzoekjes van Willem-Alexander zijn wel van harte welkom. "We kunnen tegen het koninklijke gezin natuurlijk geen 'nee' zeggen", zegt Hofman lachend. "Maar we hebben nog niets binnengekregen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Guus over The Streamers: 'Deze wereldavond verdient een vervolg'

Voor Miss Montreal, oftewel Sanne Hans, is het Koningsdagconcert haar debuut bij The Streamers. Dat de zangeres dat meteen op deze locatie doet, vindt ze erg onwerkelijk. "We kregen in de band-app de vraag of we allergisch waren voor paarden. We dachten: wat een rare vraag, is Machiel dronken? Dus we dachten aan een manage of paardenstal, maar Paleis Noordeinde hadden we nooit verwacht. En nog op Koningsdag ook: dat is echt de kers op de taart." 

Hoewel het koningspaar en de prinsessen komen kijken, is Sanne niet zenuwachtig. "Ik vind het juist heel erg leuk. Helemaal omdat Ariane ook gitaar speelt en dan dus echt iets van dichtbij kan zien. Ik hoop dat ze denkt: dit is zo cool, ik ga gitaar blijven spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook buitenland geïnteresseerd in online concert-hit The Streamers

Maan en Nick Schilder gooiden bij het vorige concert van The Streamers hoge ogen met hun duet. Je bekijkt 'm hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore