Entertainment

Erik Mouthaan helpt taxichauffeur na aanhouding politie

16 april 2021 11:19 Aangepast: 16 april 2021 11:27
Erik Mouthaan Beeld © ANP

'RTL Nieuws'-verslaggever Erik Mouthaan (48) heeft veel lof geoogst met een opvallende hulpactie in Amerika. Erik zat in een taxi die werd aangehouden door politieagenten. Toen bleek dat de (zwarte) chauffeur zich zorgen maakte, besloot hij bij hem te blijven.

"Vraag de (zwarte) chauffeur of hij zich zorgen maakt en liever wil dat ik bij hem blijf. Zijn antwoord: ja"

Zo vertelt hij op Twitter: 'Taxi waarin ik zit aangehouden door agenten in burger in ongemarkeerde wagen. Verkeersovertreding. Wachten veertien minuten op de bon. Ik wil eigenlijk nieuwe taxi pakken. Maar vraag de (zwarte) chauffeur of hij zich zorgen maakt en liever wil dat ik bij hem blijf. Zijn antwoord: ja.' 

Verder laat Erik weten dat hij dit verhaal niet vertelt om zichzelf op de borst te kloppen, maar dat hij dacht aan al die gevallen van alleen al afgelopen week waarbij (zwarte) mensen slecht werden behandeld door politie. 'Dus vroeg het uit een soort beleefdheid. Nooit gedacht dat hij zou zeggen: ja, blijf bij me', sluit Erik af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Erik Mouthaan bij Mexicaanse grens: 'Kinderen komen in hun eentje, vaak in de nacht'

Veel mensen complimenteren de verslaggever en loven hem dat hij is blijven zitten. 'Goed gedaan, verdrietig dat mensen zich echt zo moeten voelen', 'Goed gedaan Erik, ik vind je een mooi mens', 'Goed dat je eraan dacht en het deed' en 'Als jij niet bij hem was gebleven, was het voor hem misschien lastiger geworden', wordt er zoal getweet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Erik Mouthaan: 'Biden begint direct met terugdraaien beleid Trump'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore