Entertainment

Pete Davidson kruipt voor biopic in de huid van Joey Ramone

16 april 2021 04:43 Aangepast: 16 april 2021 07:47
Pete Davidson Beeld © Getty Images

Er wordt een film gemaakt over het leven van punkrocker Joey Ramone. Pete Davidson (27) kruipt daarvoor in de huid van de muzikant. Dat maakten studio STX en streamingplatform Netflix donderdag, op de twintigste sterfdag van Ramone, bekend.

De zanger was een van de vier originele bandleden van punkrockgroep Ramones en heette eigenlijk Jeffrey Hyman. Bandleden Joey, Dee Dee, Johnny en Tommy namen echter allemaal de achternaam Ramone aan. De Ramones wordt vaak gezien als de eerste echte punkrockband. Het viertal startte de band in 1974 en toerde 22 jaar bijna non-stop. In 1996 hielden de bandleden het voor gezien. De groep kreeg in 2011 een Grammy Lifetime Achievement Award.

Joey overleed in 2001 na een lange strijd met kanker. Het jaar erop werd een overdosis Dee Dee (50) fataal en in 2004 stierf Johnny aan kanker. Het laatste originele bandlid, Tommy, overleed in 2014.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ramones-gitaar levert 64.000 euro op

De biopic gaat I Slept With Joey Ramone heten en is gebaseerd op een gelijknamige biografie die de broer van Joey, Mickey Leigh, schreef. Mickey wordt één van de producenten van de film, die wordt geregisseerd door Jason Orley. Dat is weer een bekende van Pete; ze werkten eerder samen aan de film Big Time Adolescence uit 2019.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ppl"

Kaia Gerber opnieuw innig gespot met Pete Davidson

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore