Ga naar de inhoud
Entertainment

Festival Down The Rabbit Hole verhuist naar Biddinghuizen

Beeld © ANP

Gorillaz, Disclosure, Doe Maar en Balthazar behoren tot de eerste namen die bekend zijn gemaakt voor het festival Down The Rabbit Hole (DTRH). Woensdag maakte de organisatie bekend dat het festival met meer dan een maand wordt opgeschoven en eenmalig naar het terrein van Lowlands in Biddinghuizen verhuist. Normaliter is het festival in Beuningen.

Ook IDLES, Jamie xx, Jungle by Night, Spinvis, Two Door Cinema Club en Donnie behoren tot de eerste namen op het affiche. De organisatie denkt dat het vanwege de coronasituatie niet haalbaar is het festival van 2 tot en met 4 juli te houden en heeft het evenement daarom verplaatst naar 27 tot en met 29 augustus.

Lowlands-directeur
Lees ook:
Lowlands-directeur blij met proeffestival: 'Mensen gingen los'

De organisatie verwacht dat door de verplaatsing de kans groter is dat het festival kan doorgaan en dat er meer internationale bands en artiesten kunnen worden geboekt omdat die dan wel op tournee zijn. Omdat Down The Rabbit Hole veel spullen op het terrein deelt met zijn 'grote broer' Lowlands, dat het weekend ervoor is, ontstond het idee eenmalig naar Biddinghuizen te verhuizen.

Kaartjes voor de al geannuleerde editie in 2020 blijven geldig voor de nieuwe data, kunnen worden ingewisseld voor tickets voor volgend jaar of het geld ervan kan worden teruggestort. De kaartverkoop voor dit jaar gaat op 1 mei van start.

Volgens
Lees ook:
Volgens Fieldlab kunnen we deze zomer weer hossen op festivals

Ondertussen durft 538 het aan met 10.000 feestelijke bezoekers. Maar is dat eigenlijk wel veilig?

Hoe veilig is het 538 Oranjefeest met 10.000 man eigenlijk?

04:48
Radio
Lees ook:
Radio 538 viert Koningsdag met 10.000 bezoekers in Breda
Bron: ANP/RTL Boulevard