Entertainment

Opnieuw stekker uit beroemde feestje Witte Huis-pers

15 april 2021 02:26 Aangepast: 15 april 2021 07:23
Correspondents' dinner Beeld © ANP

Het White House Correspondents' Dinner is voor het tweede jaar op rij afgelast. De organisatie liet woensdag weten dat alhoewel de coronatoestand in Washington D.C. rap vooruit gaat, een groot indoorevenement nog niet op te tuigen valt.

Tijdens het mediafeestje, door de journalisten zelf ook wel Nerd Prom genoemd, nemen de president en de reporters elkaar traditiegetrouw op de hak. Ook treden er altijd comedians op, in eerdere jaren waren dat onder meer Jimmy Kimmel, Joel McHale, Michelle Wolf, Hasan Minhaj, Conan O'Brien en Cecily Strong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Correspondents' Dinner van het Witte Huis uitgesteld

Vorig jaar werd het evenement eerst uitgesteld, en toen afgeblazen vanwege de coronacrisis. Destijds was comedian Kenan Thompson al aangekondigd als presentator van de avond. Dit jaar had de organisatie uit voorzorg nog geen host vastgelegd.

De drie edities daarvoor werden voor het eerst sinds begin jaren 80 niet bijgewoond door de president. Donald Trump zegde standaard af en noemde de avond eens "zo saai". De laatste president voor hem die afhaakte, was Ronald Reagan in 1981. Hij kwam niet omdat hij herstelde van de aanslag op zijn leven, maar gaf een speech via de telefoon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cesar Millan wil honden Joe Biden trainen na incident Witte Huis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore