Entertainment

Catelynn uit Teen Mom eerlijk over miskraam: 'Hartverscheurend'

14 april 2021 12:50
Catelynn Baltierra in 'Teen Mom' Beeld © MTV/ViacomCBS

Catelynn Baltierra (29) heeft een pittige periode achter de rug. De 'Teen Mom'-ster kreeg het afgelopen jaar voor de tweede keer een miskraam te verwerken en vertelt er nu openhartig over in de realityshow. Zo vergelijkt ze het verlies van haar zwangerschap met het trauma dat ze overhield aan de adoptie van haar eerstgeborene.

"Het bracht zoveel emoties teweeg"

Catelynn en Tyler delen hun leven al jaren met de kijkers van Teen Mom. Dat doet het stel nog altijd, ook nu ze voor de tweede keer een miskraam hebben meegemaakt. "Ik werd wakker van een dutje en toen was ik aan het bloeden", legt Catelynn uit in de realityshow. "Het is moeilijk, punt uit. Iedereen die dit heeft meegemaakt, weet hoe lastig en hartverscheurend het is. En wat het nog waardelozer maakt, is dat we echt heel erg verheugd waren." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amber uit Teen Mom snoeihard over relatie dochter met stiefmoeder

In 2017 kreeg Catelynn haar eerste miskraam, wat nog altijd een trauma voor haar is. Bovendien doet het haar denken aan hoe ze haar eerste dochtertje Carly in 2009 opgaf voor adoptie in 16 & Pregnant. "Die eerste miskraam wekte herinneringen op aan toen. Het voelde hetzelfde, in de zin van dat je wederom een kind verliest", vertelt ze openhartig in Teen Mom. "Het bracht zoveel emoties teweeg." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Catelynn uit Teen Mom weer zwanger na miskraam

"Door die miskraam werd ik boos op mijn lichaam. Het is heel moeilijk en heel traumatisch", gaat Catelynn verder. De realityster en haar man Tyler legden uit dat ze het hun twee dochtertjes Novalee en Vaeda niet verteld hadden, omdat ze ook niets afwisten van de zwangerschap. Inmiddels is Catelynn weer in blijde verwachting, kondigde ze een kleine twee maanden geleden aan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore