Entertainment

Radio 538 viert Koningsdag met 10.000 bezoekers in Breda

13 april 2021 21:03 Aangepast: 13 april 2021 21:38
Beeld © ANP

Er wordt eind deze maand toch een feest gehouden in het kader van Koningsdag. Fieldlab Evenementen maakte dinsdag bekend dat het op 24 april het 538 Oranjefeest op het Chasséveld in Breda gaat organiseren. Bij deze vroege viering van de 54e verjaardag van koning Willem-Alexander worden 10.000 bezoekers verwacht.

"Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis met hogere bezoekersaantallen kunnen toetsen"

Koningsdag zelf is op 27 april, maar omdat er dan geen grote evenementen toegestaan zijn, wordt het 538 Oranjefeest het weekend daarvoor al gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Is de mediacode van ons koningshuis nog wel van deze tijd?

Fieldlab Evenementen heeft van het kabinet toestemming gekregen om grotere test-events met meer bezoekers te gaan houden. Met de onderzoeken wordt getest onder welke voorwaarden evenementen in verschillende sectoren veilig kunnen worden georganiseerd zonder dat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden moet worden.

"We zijn heel blij dat we een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen", laat Marcel Elbertse van het onderzoeksprogramma weten. "Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis met hogere bezoekersaantallen kunnen toetsen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lee Towers brengt Koningsdaglied uit

Voorafgaand aan de nieuwe proefevenementen moeten alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen een sneltest ondergaan. De test mag maximaal 24 uur voor het einde van het event gedaan zijn. Vijf dagen na het evenement volgt een tweede sneltest.

De nieuwe tests beginnen op donderdag 15 april met de 3FM Awards die vanuit TivoliVredenburg in Utrecht worden uitgereikt. Bij dit evenement worden 1500 bezoekers verwacht. Hierna volgen tests in onder meer De Efteling en tijdens een concert van Racoon in Den Bosch en het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem-Alexander gaat voor tweede keer op knieën voor Máxima, op dezelfde plek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore