Entertainment

BN'ers dolblij: Jacob (13) en moeder Tina blijven in Nederland

13 april 2021 17:14 Aangepast: 13 april 2021 17:16
Jacob in 'De Vooravond' Beeld © BNNVARA

Veel bekende Nederlanders reageren opgelucht en verheugd op het nieuws dat de 13-jarige Jacob en zijn moeder Tina in Nederland mogen blijven. Het leek er even op dat ze werden uitgezet naar Armenië, waar ze nog nooit geweest zijn. Tina en haar zoon komen namelijk oorspronkelijk uit Syrië, maar vluchtten naar Nederland.

"We zijn enorm overweldigd door dit geweldige nieuws"

Jacob en Tina kregen het goede nieuws dinsdagmiddag te horen via hun advocaat, zo is te lezen op hun Instagram-pagina. Ook laten ze weten ze zich gesteund te voelen door alle reacties. 'We zijn enorm overweldigd door dit geweldige nieuws en zullen morgen meer details delen over hoe dit tot stand is gekomen.' 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kijkers De Vooravond ontroerd door aangrijpend verhaal Jacob (13)

Ook BN'ers laten van zich horen, zo is in de reacties te zien. 'Yes, yes, yes', schrijft Anna Nooshin. 'Woooo! Kippenvel! Gefeliciteerd!', laat Claudia de Breij weten. Verder reageren ook Kaj van der Voort, Shary-An en Touriya Haoud vol vreugde op het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bekendmaking songfestivallied te zien in De Vooravond

Vorige week dinsdag ontroerde Jacob nog veel kijkers van De Vooravond met zijn aangrijpende verhaal. Toen vertelde hij nog dat hij niet moest denken aan een uitzetting naar Armenië. "Dat wil ik ook niet doen, want mijn toekomst is hier. Ik heb daar geen toekomst. Ik spreek de taal amper. Ik ben er nooit geweest, we hebben daar niemand. Ik ga hier naar school, ik zit op havo, ik ben hier al vijf jaar."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore