Entertainment

Lucille Werner verdedigt omstreden vleespastei: 'M'n specialiteit'

13 april 2021 12:05 Aangepast: 13 april 2021 12:39
Lucille Werner Beeld © ANP/24Kitchen

Toen Lucille Werner (53) in 2018 voor de tv-zender 24Kitchen de keuken indook om haar lievelingsmaaltje te maken, zorgde dat voor heel wat scheve blikken. De 'Lingo'-presentatrice maakte een vleespastei, één van haar beroemde schotels voor de kerst. Waar zij watertandend toekeek, gingen de kijkers bijna over hun nek. Toch blijft Lucille achter haar beruchte recept staan, vertelt ze in 'Rooijakkers over de Vloer'.

"Dat is het moment geweest dat ik vegetariër ben geworden"

In Favorites By mocht Lucille haar vleespastei klaarmaken. Het 24Kitchen-programma trok veel bekijks en zorgde voor veel vragen over de smaakpapillen van de presentatrice. Ze deed voor hoe ze kalfsgehakt fijnmaakt en er vervolgens meerdere soorten gelatine eroverheen gooit. Lucille is nog altijd verbaasd dat mensen het zo weerzinwekkend vonden. "Dat was voor de kerst", reageert ze wanneer Art in Rooijakkers over de Vloer haar ondervraagt over het beruchte gerecht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucille Werner met 7133 stemmen vrijwel zeker in de Tweede Kamer

"Dat is het moment geweest dat ik vegetariër ben geworden", laat Art vervolgens weten. Hoewel Lucille voet bij stuk houdt dat het een lekker maaltje is, erkent ze wel dat het niet heel smakelijk overkwam. "Het was een beetje te groot", vertelt ze. Art ziet het absoluut niet zitten om het te proberen. "Hè, wat jammer", aldus Lucille. De presentatrice en CDA-politicus is woensdagavond te gast in Rooijakkers over de Vloer, wat om 21.30 uur te zien is op RTL4 en terug te kijken is bij Videoland. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucille Werner bedankt stemmers: 'Kijk uit naar wat komen gaat'

Het gerecht doet het ook niet bijzonder goed op de site van 24Kitchen. Lucille's vleespastei krijgt slecht 2 uit de 5 sterren. Toch geïnteresseerd? Je kunt de aflevering en het recept hier terugvinden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore