Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul de Leeuw en Astrid Joosten stoppen als presentatoren Op1

Paul de Leeuw en Astrid Joosten Beeld © BNN VARA / Op1

Paul de Leeuw (59) en Astrid Joosten (63) zijn binnenkort niet langer meer te zien als presentatoren van de veelzijdige talkshow 'Op1'. Dat meldt omroep BNNVARA in een persbericht. Het duo zal 11 juni voor het laatst te zien zijn op de vrijdagavond.

"Welke duo’s in de beide zomermaanden juli en augustus Op1 gaan presenteren, moet nog worden besproken door de NPO en de betrokken omroepen"

“Met Astrid en Paul hebben we een luchtiger toon aangebracht in het programma om onze kijkers met een vrijdagavondgevoel het weekend in te laten gaan. Dat hebben ze uitstekend gedaan", laat BNNVARA weten in een statement. "Maar we zien ook dat deze invulling minder past in de formule van Op1." De omroep zal ook niet meer voor de invulling van de vrijdagavond gaan zorgen. "Het naderende einde van het tv-seizoen is voor BNNVARA een logisch moment om een stap terug te doen en ruimte te bieden aan een andere omroep.”

Door wie Paul en Astrid vervangen worden, is nog niet bekendgemaakt. Vanaf 6 november 2020 waren Paul en Astrid het nieuwe koppel van de vrijdagavond en namen ze het stokje over van Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, die toen verhuisden naar de maandagavond. Paul noemde de presentatieklus destijds een 'ongelofelijk eer' en gaf aan het 'weekendgevoel' centraal te willen stellen. 

Sander
Lees ook:
Sander Schimmelpenninck sneert naar oude werkgever Op1

BNNVARA wilde het vertrek eerder nog niet bevestigen, maar geruchten over Paul en Astrids afscheid zongen al wel rond. Dit zei de omroep daar toen over: "Welke duo’s in de beide zomermaanden juli en augustus Op1 gaan presenteren, moet nog worden besproken door de NPO en de betrokken omroepen. Daarbij wordt ook gekeken naar ieders beschikbaarheid in de vakantieperiode."

"Ook de invulling van Op1 in het nieuwe seizoen vanaf september moet nog worden besproken door de NPO en de omroepen. Daar kunnen we nu in de pers dus niet op vooruitlopen. Maar wat BNNVARA betreft blijven wij ook dan deelnemen aan Op1." Op die beslissing zijn ze nu dus teruggekomen.

Simone
Lees ook:
Simone Kleinsma kan niet zonder Paul de Leeuw na overlijden man

Onlangs gaf ook Talitha Muusse al aan per direct met het programma te stoppen. De 29-jarige presentatrice liet via Instagram weten dat de KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden die botsen met haar persoonlijke en professionele waarden. Zo zou ze van de omroep niet meer mogen meepraten tijdens politieke gesprekken aan tafel. 'Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg.'

De talkshow Op1, een samenwerking tussen BNNVARA, EO, MAX en WNL, is elke werkdag rond 22.15 uur te zien op NPO 1. Tim Hofman was bijna de vaste presentator van het programma. Daar hoor je alles over in de video hieronder.

Tim Hofman was bijna vaste presentator Op1

00:31
Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl dagdroomt over Op1-presentatie met jonge man