Entertainment

'Alleen met veel mazzel is een songfestivalkaart te bemachtigen'

11 april 2021 14:52 Aangepast: 11 april 2021 16:53
Beeld © ANP

Wie hoopt volgende maand een van de negen shows van het Eurovisiesongfestival te kunnen bijwonen heeft ontzettend veel geluk nodig. Zelfs voor de mensen die een kaart wisten te bemachtigen voor de afgelaste editie van vorig jaar, en daarom voorrang krijgen bij de kaartverkoop, wordt het spannend of ze een ticket kunnen kopen. Dat zegt Sietse Bakker, uitvoerend producent.

"Mocht je vorig jaar geen kaarten hebben gekocht, moet je wel heel veel mazzel hebben wil je nu nog een kaart kunnen bemachtigen"

"Ik verwacht dat de kaartverkoop weer heel snel eindigt", zegt Bakker tegen het ANP. "Het animo zal waarschijnlijk enorm zijn. Mocht je vorig jaar geen kaarten hebben gekocht, moet je wel heel veel mazzel hebben wil je nu nog een kaart kunnen bemachtigen."

De organisatie van het Eurovisiesongfestival kreeg anderhalve week geleden te horen dat het muziekfestijn in Rotterdam Ahoy een Fieldlab evenement wordt. Bij de negen shows - drie live finales en zes generale repetities - is vooralsnog 3.500 man publiek welkom. "Mensen die vorig jaar kaarten hadden voor een show worden in de gelegenheid gesteld weer kaarten te kopen voor die show", aldus Bakker, die denkt dat de kaartverkoop voor dit jaar begin mei van start gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog onzeker of alle songfestival-acts afreizen naar Rotterdam

Vanwege de coronamaatregelen is er zo'n 40 procent minder tickets beschikbaar. Wie vorig jaar wel een kaart had maar dit keer misgrijpt, heeft pech. De songfestivalorganisatie werkt niet aan een alternatief voor die groep. "Voor die mensen is het heel jammer, maar dat is wel waar we ze het afgelopen jaar op hebben voorbereid: het zou kunnen dat je buiten de boot valt. Ik zeg altijd: het songfestival op tv is de allerbeste beleving. Maar dat is niet helemaal waar voor die mensen. Laten we eerlijk zijn, het zal voor veel mensen een teleurstelling zijn. We weten dat er heel veel mensen op een Eurovisiesongfestival hebben gewacht, veertig jaar nadat het songfestival voor het laatst in Nederland neerstreek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opbouw podium Eurovisiesongfestival 2021 officieel van start

Hopen op grote songfestivalfeesten in Rotterdam hoeven de liefhebbers volgens hem niet te doen. Vanwege de coronamaatregelen wordt delegaties gevraagd zoveel mogelijk in hun hotels te blijven. "Dus geen uitbundige feesten of een nachtclub met songfestivalmuziek", schetst Bakker. Voorgaande jaren gaven veel landen in de week rondom het liedjesfestijn feestjes en was er een club die volledig in het teken stond van het Eurovisie Songfestival. "De sfeer in de stad zal anders zijn. Maar ik denk dat - zeker na het afgelopen jaar - alles wat ook maar enigszins voelt als weer iets leuks, extra intens binnenkomt bij iedereen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence ontvangt eerste Eurovisiesongfestival-sieraad

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore