Entertainment

Queen en Adam Lambert voor het eerst samen de studio in

10 april 2021 15:32 Aangepast: 10 april 2021 16:03
Beeld © ANP

Hoewel zanger Adam Lambert (39) al tien jaar op tournee gaat met Queen, hebben ze nooit samen nieuw werk uitgebracht. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in, want de band en de zanger zijn samen de studio ingedoken.

"Tot zover hebben we nog niets gemaakt dat het juiste gevoel heeft"

Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor, de laatste twee overgebleven originele leden van Queen, hebben samen met Adam "wat dingen uitgeprobeerd" omdat ze door de coronapandemie meer vrije tijd hebben. May is nog niet heel enthousiast over het materiaal. "Tot zover hebben we nog niets gemaakt dat het juiste gevoel heeft", vertelt de gitarist aan het Amerikaanse tijdschrift Guitar Player.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Adam Lambert werkt aan musical tijdens coronapandemie

Dat er ooit nieuwe nummers verschijnen, of zelfs een album uitkomt, sluit May niet uit. Wel denkt de gitarist dat het door de pandemie langer zal duren. "Dingen veranderen misschien, maar ik denk niet dat ze erg snel veranderen."

May, Taylor, zanger Freddie Mercury en bassist John Deacon richtten Queen in 1970 op. Mercury overleed in 1991 en Deacon stapte in 1997 uit de band. Sinds 2011 treedt Adam Lambert met de overgebleven twee leden op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore