Entertainment

Frank Lammers vindt succes als drugsbaas Ferry Bouman lastig

10 april 2021 08:14 Aangepast: 10 april 2021 08:37
Beeld © ANP

Frank Lammers (49) vindt het lastig dat hij succes heeft met een serie over drugscriminelen. Dat zegt de acteur in de AD-bijlage 'Mezza' over zijn rol van drugsbaas Ferry Bouman in de Netflix-hit 'Undercover'.

"Het is vermakelijke televisie"

Lammers noemt het 'een beetje dubbel' dat Ferry een publiekslieveling is. "Sommige mensen zeggen: criminaliteit wordt verheerlijkt. Ik ben het daar niet mee eens. Het is vermakelijke televisie, maar ik denk dat de serie ook etaleert hoeveel ellende die business aanricht. Hoeveel er kapot wordt gemaakt. Ook in Ferry's eigen leven. Het is niet zo dat hij intens gelukkig zit te wezen en geniet van het geld dat hij verdient. Zijn vrouw en grote liefde Danielle verlaat hem, vrienden bedriegen en bedreigen hem."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Undercover-fans opgelet: meer Daniëlle en Ferry in derde seizoen

Omdat de acteur er moeite mee heeft dat hij scoort met een serie over drugscriminaliteit doet hij klussen voor de politie. "Daarom doe ik momenteel, meestentijds belangeloos, projecten voor de politie in Brabant en Limburg. Ik heb een avond over cybercrime gepresenteerd en ik heb video's gemaakt waarmee nieuwe onderzoekers en rechercheurs voor diverse korpsen moeten worden gerekruteerd. Ik vind het mijn plicht iets terug te doen."

Zijn rol in Undercover heeft zijn mening over drugs niet veranderd. "Ik ben nooit anti geweest. Maar ik weet ook dat het gebruik veel kapot maakt, dat mensen zich er beter niet aan kunnen wagen. Ik vind ook nog steeds dat veel drugs legaal gemaakt zouden moeten worden. Dan behoren excessen met geweld en verslaving als die in Undercover tot de verleden tijd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore