Entertainment

Ex-vriendin deelt bizarre details over Hugh Hefner: 'Semi-goor'

11 april 2021 08:57 Aangepast: 11 april 2021 09:41
Hugh Hefner en Holly Madison Beeld © Getty Images

Het leven in de Playboy Mansion ging niet altijd over rozen, beweert Holly Madison (41). De Playboy Bunny had jarenlang een relatie met wijlen Hugh Hefner en schitterde in de realityshow 'Girls Next Door'. Hoe glamoureus en liefdevol het allemaal ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe, vertelt ze in de podcast 'Call Her Daddy'.

"Het was een beetje griezelig"

Holly wilde het maken in Hollywood, maar een grote doorbraak bleef uit. Toen ze door een van Hughs toenmalige vriendinnetjes meegevraagd werd naar een feestje in de Playboy Mansion, greep ze haar kans. Die eerste nacht bood de tijdschriftenmagnaat haar het slaapmiddel Quaalude aan, dat hij volgens haar had omgedoopt tot 'benenspreider'. Holly liet het pilletje aan zich voorbijgaan, maar vertelt dat Hugh het jarenlang aan meisjes gaf. Bovendien waren zij vaak heel dronken en werd er veel geblowd in de mansion. "Ik kan me geen enkele keer in zijn slaapkamer bedenken dat ik níet naar de klote was", vertelt ze in de podcast Call Her Daddy

De eerste keer dat Holly het bed indook met Hugh, wist ze niet wat ze moest verwachten. "Iedereen ging naar de slaapkamer en iedereen had seks", legt ze uit. "Ik dacht dat ik niets hoefde te doen, omdat het de eerste keer was dat ik daar kwam. Maar eenmaal boven was ik zo dronken en zat ik er middenin. Toen het gedaan was, had ik het gevoel alsof ik helemaal geen controle meer had." Holly had op dat moment geen onderkomen of baan en zag een verblijf in de Playboy Mansion als de oplossing voor al haar problemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Playboy ziet cover met Dolly Parton wel zitten

Wanneer Holly terugblikt op haar liefde voor Hugh, begint ze over het stockholmsyndroom. "Ik voelde me verbonden met hem, omdat hij me zoveel complimentjes gaf. Ik gaf de andere meisjes de schuld van mijn problemen." Na de eerste keer dat ze intiem was met Hugh voelde Holly zich 'opgesloten in de situatie', omdat ze zich schaamde. Bovendien voelde ze enorme concurrentie ten opzichte van de andere dames en had ze het gevoel dat er achter haar rug om over haar werd geroddeld. "Moet je je voorstellen dat je seks hebt in een kamer vol vrouwen van wie je denkt dat zij een hekel hebben aan je. (...) Hoe vreselijk is dat? (...) Het was smerig." Ook zijn 'obsessie' met jonge vrouwen zit Holly niet lekker: "Het was semi-goor. Hij werd boos als iemand zich niet had geschoren, bijvoorbeeld." 

Holly vertelt ook over de andere bedtaferelen in de villa. Zo verwachtte Hugh niet dat de vrouwen elke avond seks met hem zouden hebben en deden de dames een onderbroek aan om aan te geven dat ze ongesteld waren en dus die avond niet met hem tussen de lakens wilden doorbrengen. Daarnaast 'bevredigde' Hugh zijn bedpartners nooit. Maar om er te mogen verblijven moest je wel met hem in bed. Dat werd gezien als een 'overgangsritueel'. "Niemand werd gevraagd te blijven, tenzij ze seks met hem hadden gehad", legt ze uit.

Uiteindelijk had Holly toch gevoelens voor Hugh, maar ze ziet nu in dat de vork anders in de steel zat. Ze noemt de manier waarop Hugh haar voorbereidde op het 'vriendinnetje van'-zijn een 'clichématige manier van iemand lokken'. Zo herhaalde de Playboy-baas heel vaak hoe speciaal Holly was. Ondanks de complimentjes bleef ze zich een buitenbeentje voelen en zag ze concurrentie in alle meisjes in het huis. Ook genoot ze niet van de seks met Hugh. "Het was de eerste drie à vier jaar echt verschrikkelijk daar thuis", vertelt ze erover.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Temptation-sterretje Megan uit de kleren voor Playboy

Na een paar jaar werd Holly samen met Hughs andere vriendinnetjes Kendra Wilkinson en Bridget Marquadt gevraagd om aan de realityshow Girls Next Door mee te doen. In de show werden de levens van Hughs drie vriendinnetjes gevolgd, net als hun relatie met de Playboy-baas. Hierdoor werden zij de exclusieve 'liefdes' van de tijdschriftenmagnaat. "Het was een beetje griezelig, alsof je een contract moest ondertekenen om een relatie met hem te hebben." Voorafgaand aan de opnames werd Holly depressief en kreeg ze antidepressiva aangeboden. "Ik dronk toen heel veel en mijn geest werd niet gestimuleerd in die omgeving", zegt ze erover. Toen ze uiteindelijk na zeven jaar in de villa besloot te vertrekken, voelde ze zich heel schuldig tegenover Hugh."Ik voelde me verbonden met hem en we wilden de rest van zijn leven samen doorbrengen." Hugh overleed in 2019 op 91-jarige leeftijd. Hij heeft altijd alle aantijgingen van meisjes die langs waren geweest bij de Playboy Mansion en vervolgens negatieve verhalen verspreidden, weersproken. 

Playboy wordt nog altijd gemaakt en een van de meest iconische modellen van het blad ziet een comeback wel zitten: Dolly Parton! In de video hieronder vertelt ze waarom ze op 75-jarige leeftijd nog eens voor het naaktblad wil poseren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore