Entertainment

Kijkers wederom ontsteld na heftige aflevering Kinderen van Ruinerwold

08 april 2021 12:04 Aangepast: 08 april 2021 12:25
Kinderen van Ruinerwold Beeld © BNNVARA / Kinderen van Ruinerwold

Kijkers van het spraakmakende BNNVARA-programma 'Kinderen van Ruinerwold' hebben vol ongeloof gereageerd op de derde aflevering van de docureeks. Daarin was onder andere te zien hoe de vier oudste kinderen na lange tijd - soms pas na vele jaren - weer langsgingen bij hun vijf jongere broertjes en zusjes.

Het programma, waarin documentairemaakster Jessica Villerius de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. volgt, zorgt al weken voor ontsteltenis. Van D. wordt ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp.

De zaak kwam in 2019 aan het licht. Onlangs liet het Openbaar Ministerie weten de strafvervolging tegen Van D. te willen stoppen omdat hij door zijn medische toestand volgens het OM niet terecht kan staan. Hij liep in 2016 ernstige hersenschade op door een beroerte.

In de derde aflevering was onder andere te zien hoe de kinderen vroeger mishandeld werden door hun vader en wat voor een impact dit nog altijd heeft op hun leven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jongste kinderen Ruinerwold staan achter vader: 'Wij willen ons leven voortzetten'

Veel kijkers reageren op Twitter vol verbazing en ongeloof. '"Tijdens de rechtszaak waren alle negen kinderen voor het eerst van hun leven in dezelfde ruimte." Ik laat dat even op mij inwerken', zo schrijft iemand. 'Hulde aan Jessica Villerius en de vier kinderen van Ruinerwold voor deze indrukwekkende documentaire. Wat een moed om dit met ons te delen', pent een andere kijker. 'Dat je gewoon 4 dertigers wil adopteren en ze met terugwerkende kracht héél veel liefde wil geven. wat een angst hebben die kinderen moeten doorstaan. Niet te bevatten,' laat weer een ander weten. Hieronder nog meer tweets. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore