Entertainment

Airen Mylene over haar bevallingsangst: 'Vond het heel spannend'

07 april 2021 15:07 Aangepast: 07 april 2021 16:18
Airen Mylene Beeld © ANP

Presentatrice Airen Mylene (35) praat in de podcast 'Podnataal' vrijuit over haar twee bevallingen. En ook over haar eerste zwangerschap is ze heel openhartig. Dat vond ze ontzettend spannend: "De eerste keer was ik helemaal niet rustig."

"Mijn moeder had geen fijne bevallingen. Zij beviel twee keer. Het waren lange, bloederige bevallingen"

Airen twijfelde bij de eerste bevalling zelfs of ze niet voor een keizersnede moest gaan: "Ik was ook heel erg bang", vertelt ze aan podcast-maker Simone Wijnands. 

Haar angst had te maken met een paar factoren. "Mijn moeder had geen fijne bevallingen. Zij beviel twee keer. Het waren lange, bloederige bevallingen. (...) En het hielp ook niet mee dat de moeder van Taeke (Taekema, red.) zei: 'Ja, Taeke, die had echt zulke brede schouders als baby, en die had echt bovenbenen.' Ik werd daar helemaal bang van, straks heeft het kind dat in mijn buik zit dat ook!" 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Airen Mylene verrast met lollig cadeau van Coen en Sander

Maar gelukkig bleek de eerste bevalling, in een bad in een badcentrum, bij Airen een stuk soepeler te verlopen dan gedacht. "De belangrijkste tips die me bij zijn gebleven is dat je niet in paniek moet raken. Je gaat iets zoeken dat voor jou werkt. (...) En vooral rustig, dus of het nou een mantra is, een zinnetje, een naam of je kijkt naar de klok of naar een vlek op de muur, het maakt niet uit. Gedurende die weeën ga je er helemaal in mee." 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Presentatrice Airen Mylène snoept van toetje van honderd euro

De hele podcast met het openhartige verhaal van Airen is hier terug te beluisteren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore