Ga naar de inhoud
Entertainment

'Muziekindustrie had rapper DMX meer moeten bijstaan'

DMX Beeld © ANP

Een van DMX's muzikale maatjes, DJ Funkmaster Flex, heeft van zich laten horen nadat de rapper vrijdag in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen. DMX (50) zou vanwege een overdosis drugs in coma liggen, nadat hij een hartstilstand kreeg. Volgens Flex (52) is de muziekindustrie hier mede schuldig aan, zo liet hij 'Page Six' weten.

"Zodra er geld verdiend kan worden, kijken mensen al gauw weg"

"Die hele industrie is verrot. Het is een bodemloze put van geluk of depressie, een tussenweg is er simpelweg niet. Ik zeg niet dat er nooit iemand een helpende hand heeft uitgestoken, maar er waren zoveel mensen die wisten van dit probleem, dat het nooit zo ver had mogen komen. Maar zodra er geld verdiend kan worden, kijken mensen al gauw weg. En dan bekommert niemand zich om een persoon als DMX, die al sinds zijn jeugd kampt met mentale problemen, iets wat zich later uitte in verslavingen", aldus Flex.

Rapper
Lees ook:
Rapper DMX na overdosis opgenomen in ziekenhuis

Flex liet zich ook uit over alle sociale media posts die bekende artiesten plaatsten. "Pfff, hou op. Iedereen post een fotootje waarop ze met DMX staan, met de beste wensen en dat soort shit. Maar niemand die hem even een belletje heeft gegeven de afgelopen 10 jaar. Daar kan ik echt helemaal niks mee, ik vind dat zo fucking nep. Zeg dan gewoon niks."

De ziekenhuisopname van de rapper heeft echter veel indruk gemaakt. Niet alleen op familie en vrienden, maar ook op fans en buurtgenoten. Honderden belangstellenden kwamen naar het White Plains-ziekenhuis in New York, waar DMX vecht voor zijn leven. Volgens bronnen zou de rapper tenminste 30 minuten zonder zuurstof zijn geweest, iets wat bijna onmogelijk is voor de hersenen om te overleven. Naast DMX's verloofde Desiree, was ook zijn ex-vrouw Tashera Simmons aanwezig met hun vier kinderen, evenals zijn ex-vriendin Yadira Borrego, met wie hij ook kinderen deelt. Ook ziekenhuismedewerkers lieten zich niet onbetuigd: zij kwamen naar buiten om de rapper te eren en een spoedig herstel toe te wensen. Fans hielden ballonnen en spandoeken omhoog met de letters DMX, om hun idool op die manier te steunen. Ook werden er kaarsjes voor hem gebrand.

Rapper
Lees ook:
Rapper DMX verlaat gevangenis

Earl Simmons, zoals de echte naam luidt van DMX, worstelt al jaren met een verslaving. In 2016 werd de rapper bewusteloos aangetroffen en werd hij gereanimeerd. Twee jaar later moest hij de cel in nadat er bij een test cocaïne in zijn lichaam was gevonden. In 2019 liet hij zichzelf opnemen in een afkickkliniek.

De rapper liet eerder in zijn biografie weten meerdere malen flink geslagen te zijn door de vriendjes van zijn moeder en zegt door een leraar voor het eerst in aanraking te zijn gekomen met crack, op 14-jarige leeftijd. Iets wat volgens hem de boel verergerde: de drugs verlichtten destijds de pijn van de mishandeling.

Bron: ANP/RTL Boulevard