Entertainment

Belangrijkste SAG Awards naar gekleurde acteurs

05 april 2021 08:17 Aangepast: 05 april 2021 15:40
Beeld © ANP

De belangrijkste prijzen in de categorie Film van de Screen Actors Guild Awards zijn gewonnen door gekleurde acteurs en actrices. Dat is voor het eerst sinds de awards worden uitgereikt. De vorig jaar overleden Chadwick Boseman was een van de acteurs die een prijs kreeg.

Boseman werd geëerd voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Viola Davis kreeg de award voor haar rol in dezelfde film. De Zuid-Koreaanse actrice Yuh-Jung Youn mocht de award voor beste vrouwelijk bijrol in ontvangst nemen voor haar prestatie in Minari. De Britse acteur Daniel Kaluuya won de award voor beste mannelijke bijrol in de film Judas and the Black Messiah.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix haalt meeste prijzen op bij SAG Awards

Filmkenners kijken nu reikhalzend uit naar de Oscaruitreiking. Die is eind april. Mochten dezelfde acteurs de Oscars in de wacht slepen, dan is het bij de vrouwen voor het eerst sinds 2001 dat een niet-witte actrice wint. Halle Berry kreeg in dat jaar de Oscar voor haar rol in Monster’s Ball. Bij de mannen won een acteur van kleur in 2006 voor het laatst een Oscar. Dat was Forest Whitaker. Hij speelde toen in The Last King of Scotland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oscars worden coronaproof uitgereikt vanuit meerdere locaties

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore