Entertainment

Nieuw programma leerde Ryanne van Dorst bewuster te leven

05 april 2021 07:00 Aangepast: 05 april 2021 13:15
Beeld © ANP

Ryanne van Dorst (36) leeft bewuster sinds ze voor haar nieuwe programma 'Het Alternatief' op zoek ging naar alternatieve denkwijzes. "Ik neem niet alles meer voor lief en denk na bij elke stap die ik zet", zegt de presentator tegen het 'ANP'.

"We zijn tegenwoordig heel erg op zoek naar verandering, maar er zijn nauwelijks alternatieven over hoe we nu bezig zijn"

Voor de vierdelige BNNVARA-serie Het Alternatief, die vanaf dinsdag op tv is, bezocht Ryanne verschillende mensen die kozen voor een ander bestaan. Zoals Oriana die als heks leeft, Quinten die in buitenaards leven gelooft en Anke die nauwelijks eet, maar leeft van de natuur. Ryanne hoopte er iets van op te steken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ryanne van Dorst wil haar naam veranderen: 'Past niet bij mij'

"We zijn tegenwoordig heel erg op zoek naar verandering, maar er zijn nauwelijks alternatieven over hoe we nu bezig zijn", legt ze uit. "Ik ga kijken bij bewegingen die onder het oppervlak liggen en niet zo heel erg zichtbaar zijn voor de rest van de wereld of worden afgedaan als bullshit."

Dat vooroordeel legde Ryanne naast zich neer. "Ik was heel blij dat ze met me wilden praten. Ik dacht: ik stap er gewoon in en laat me meevoeren en dan kijk ik wat ik zelf ervaar en beleef in plaats dat meteen af te doen als nonsens. Daardoor heb ik wel een paar mooie gesprekken en ervaringen gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ryanne van Dorst: 'Mensen liepen met een boog om me heen'

Ook de kijker kan er iets van opsteken, denkt Ryanne. "Het is een wonderlijke reis door allemaal kleine wereldjes die hun eigen lucht ademen en eigen smaak hebben. Ik vond het heel tof om te maken. Het doet je een beetje verwonderen."

"Je kan zeggen dat ze in hun eigen gekte zitten", vervolgt Ryanne, "maar misschien zitten wij wel in onze eigen gekte. Deze mensen zijn uit een systeem gestapt en zijn alternatieven gaan zoeken, dat vind ik mooi. Dat hoeven we niet allemaal serieus te nemen, maar de achterliggende gedachte is wel heel interessant."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore