Ga naar de inhoud
Entertainment

Regé-Jean Page vertelt zelf waarom hij niet meer te zien is in Bridgerton

Bridgerton Beeld © Liam Daniel/Netflix

Acteur Regé-Jean Page (31) wist afgelopen december de harten van heel wat Netflix-kijkers op hol te brengen als de woest aantrekkelijke Duke of Hastings in 'Bridgerton'. Toch keert hij tot groot verdriet van de fans niet terug voor het tweede seizoen. In een interview met 'Variety' vertelt hij hoe dat zit.

"Het heeft ook waarde om dit verhaal te voltooien"

Het nieuws werd eerder deze week aangekondigd op het Instagram-account van de serie, waarop een bericht verscheen van Lady Whistledown. Hoewel voor veel fans het nieuws uit het niets kwam, vertelt de acteur aan Variety dat hij al die tijd er al vanuit was gegaan dat hij slechts één seizoen te zien zou zijn. Helemaal omdat elk seizoen, net als de gelijknamige boekenreeks, de nadruk legt op een andere Bridgerton-telg. 

Regé-Jean
Lees ook:
Regé-Jean 'Simon' Page keert niet terug in Bridgerton

"Een van de dingen die anders is aan dit genre, is dat het publiek weet dat het verhaal goed afloopt. Ze beginnen met kijken en worden al snel verzekerd dat het huwelijk en de baby er zullen komen (...) En ik mag mijn steentje bijdragen voordat het verhaal van de Bridgerton-familie verder gaat."

In het tweede seizoen is het tijd voor Anthony (Jonathan Bailey) om de ware liefde te vinden. Netflix heeft al aangekondigd wie zijn love interest gaat spelen: niemand minder dan de 25-jarige actrice Simone Ashley. Zij was eerder al te zien in Sex Education. Met de keuze voor Simone zet Bridgerton het streven naar een diverse cast voort. In de boeken is haar personage Kate Sheffield wit, maar in de serie krijgt de Londense de naam Kate Sharma, een verwijzing naar de Indiase achtergrond van de actrice.

Opnames
Lees ook:
Opnames van tweede seizoen Bridgerton van start gegaan

Regé-Jean Page vertelt in het interview de show zeker te blijven volgen. "Ik voel niets dan opwinding voor Bridgerton, dat doorgaat met het veroveren van de wereld veroveren. Maar het heeft ook waarde om dit verhaal te voltooien", aldus de acteur.

Het eerste seizoen van Bridgerton was een doorslaand succes voor Netflix en maakte van de cast meteen grote sterren. Regé-Jean Page was daardoor zelfs te zien in het prestigieuze Saturday Night Live, zo zie je in onderstaande video.

Bridgerton-ster Regé-Jean Page is bang voor roddelpers

02:02
Wegzwijmelen:
Lees ook:
Wegzwijmelen: Regé-Jean uit Bridgerton leest slaapverhaaltje voor