Entertainment

9x de beste Spaanstalige Netflix-series om je weekend mee door te komen

03 april 2021 14:34
Beeld © Netflix

Is Netflix ook jouw beste vriend geworden tijdens de lockdown? Hoog tijd om dan eens naar de Spaanse hoek van de streaminggigant te gaan. Vervelen zit er voorlopig niet in, want RTL Boulevard zet in willekeurige volgorde de beste Spaanstalige series - en daar zijn er nogal wat van - voor je op een rij.

La casa de papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje. Hun criminele meesterbrein, El Profesor, manipuleert de politie om zijn meesterplan uit te voeren. Als je één van de weinigen bent die La casa de papel nog niet heeft gezien, is het hoog tijd om eraan te beginnen. Je hebt vier seizoenen om te bingen, terwijl het vijfde en laatste seizoen nog onderweg is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regisseur La Casa de Papel: 'Vijfde seizoen wordt episch'

Sky Rojo

Dezelfde maker heeft zojuist een gloednieuwe serie aan Netflix afgeleverd. Sky Rojo draait om Coral, Wendy en Gina, die hun huidige bestaan in Las Novias Club ontvluchten op zoek naar vrijheid. Tijdens hun zoektocht worden ze op de hielen gezeten door Moisés en Christian, de handlangers van hun pooier, en clubeigenaar Romeo. Het eerste seizoen kun je nu bekijken, het tweede seizoen komt later in 2021 uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix kondigt releasedatum van tweede seizoen Sky Rojo aan

Vis a Vis

Het mateloos populaire Vis a Vis is misschien wel één van de belangrijkste Spaanstalige shows van Netflix. In het eerste seizoen belandt een naïeve jonge vrouw in de gevangenis nadat ze voor haar vriend geld heeft verduisterd. Ze moet zien te overleven in de wrede omgeving, dat wel wat wegheeft van Orange Is The New Black. Met vijf seizoenen om te bekijken ben je voorlopig wel even zoet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw seizoen Vis a Vis verschijnt eindelijk op Netflix

Monarca

Niet zo bekend als La casa de papel of Vis a Vis, maar daarom niet minder goed. In Monarca keert Ana María na twintig jaar terug in Mexico om de leiding van het tequila-imperium van de familie over te nemen. Aan haar de zware taak om het vallende imperium, dat onder dreigt te gaan door corruptie en geheimen, te redden. 

Narcos

Het briljante Narcos moet je gezien hebben als je wel van een spannende serie houdt. De Amerikaanse DEA-agent Steve Murphy opent de jacht op Pablo Escobar in het Columbiaanse Bogota. Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. Narcos telt drie seizoenen én een spin-off serie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trailer tweede seizoen Narcos: Mexico belooft veel goeds

Las Chicas del Cable

De Spaanse Netflix-serie Las Chicas del Cable draait om vier telefonisten van een Spaanse telefoonmaatschappij in de jaren 20. Ze luiden een revolutie in terwijl ze tegelijkertijd met hun moderne werkplek, romances en vriendschap proberen om te gaan. De zes seizoenen kijken heerlijk weg.

Alta Mar

Onderweg van Spanje naar Brazilië ontdekken twee zussen in de thrillerserie Alta Mar verontrustende familiegeheimen na een aantal mysterieuze sterfgevallen op een luxueus schip. De serie speelt zich af in de jaren 40. Alta Mar is van dezelfde makers als Grand Hotel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thriller Alta Mar gaat La Casa de Papel achterna

Élite

Gossip Girl, eat your heart out. De Spaanse serie Élite is hier om het stokje van de New Yorkse elite over te nemen. In het eerste seizoen krijgen drie studenten uit het arbeidersmilieu de kans om naar een elitaire school te gaan. Las Encinas is de meest exclusieve privéschool van Spanje en de gewone burger wordt daar zeker niet met open armen ontvangen. De drie seizoenen zitten tjokvol drama en intriges. Het vierde seizoen komt eraan en ook een vijfde seizoen is al besteld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog geen 'hasta luego' Élite: vijfde seizoen aangekondigd

O sabor das margaridas

Thriller-liefhebbers halen hun hart op bij O sabor das margaridas. Tijdens haar onderzoek naar een verdwenen meisje in Galicië ontrafelt een agente geheimen die verband houden met een verlies dat ze zelf heeft meegemaakt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore