Entertainment

Lil Nas X moet stoppen met verkoop satanschoenen

02 april 2021 11:34 Aangepast: 02 april 2021 12:34

Lil Nas X mag zijn veelbesproken Satan Shoes niet langer verkopen. Nike was naar de rechter gestapt omdat de rapper voor zijn sneakers Nike Air Max had beschilderd en het sportmerk vond dat een inbreuk op zijn handelsmerk. Het merk eiste dat de schoenen niet langer verkocht zouden worden en de rechter stelde Nike donderdag in het gelijk, meldt TMZ.

MSCHF Product Studio, het bedrijf waarmee de rapper voor de bewuste Satan Sneakers heeft samengewerkt, laat aan de entertainmentsite weten contact te hebben opgenomen met Nike om de kwestie achter gesloten deuren op te lossen. Het sportmerk heeft daar volgens een woordvoerder nog niet op gereageerd. Nike eist ook nog een schadevergoeding, maar daarover is nog geen uitspraak gedaan.

Lil Nas X, vooral bekend van zijn hit Old Town Road, lanceerde vorige week 666 paar van zijn Satan Shoes die allemaal direct uitverkocht waren. De sneakers zorgden vanwege de verwijzingen naar de duivel voor ophef op social media. Zo zit er in de zool een druppel menselijk bloed en staat er onder meer een Bijbeltekst over Satan op de schoen geborduurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nike eist schadevergoeding voor bloedsneakers Lil Nas X

Omdat voor de gympen een bestaand model van Nike is bewerkt, kreeg ook het sportmerk de nodige kritiek. Nike liet meteen weten niets met de sneakers te maken te hebben en ondernam stappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore