Entertainment

KRO-NCRV vond The Passion 'een van de mooiste edities'

01 april 2021 22:57 Aangepast: 02 april 2021 11:41
The Passion Beeld © Sander Mulkens

KRO-NCRV is trots op wat het dit jaar met The Passion heeft neergezet. In coronatijd maakte de omroep het paasspektakel voor het eerst zonder de EO en het eindresultaat mag er zijn, vindt directeur Peter Kuipers.

"Ik ben bijzonder trots dat wij dit als KRO-NCRV hebben mogen maken zo op een plein zonder publiek en met zo'n bijzonder thema"

"Ik vond het een van de mooiste edities, maar vooral ook een van de actueelste", zegt Kuipers tegen ANP. "Ik ben bijzonder trots dat wij dit als KRO-NCRV hebben mogen maken zo op een plein zonder publiek en met zo'n bijzonder thema: ik ben er voor jou. Actueler kan bijna niet. Ik vond het heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Rob Dekay na optreden The Passion: 'Durf de reacties niet te lezen!'

Ook voor de cast was het een avond om niet te vergeten, vervolgt Kuipers. "Je voelde het bij de artiesten hier op het plein: ze mochten voor het eerst weer naar buiten, weer spelen. Ook dat was heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers gaan stuk: teksten The Passion gebaseerd op debat Rutte

Tijdens de uitzending werd een aantal keer heel bewust verwezen naar de coronacrisis. "We proberen zo'n oud verhaal naar deze tijd te vertalen en dan kan het niet zo zijn dat je corona niet noemt. Datzelfde geldt voor een nummer als 'Zwart Wit'. Het is ook een tijd waarin we elkaar heel erg een kant opduwen en daartussenin is weinig", aldus Kuipers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trijntje over The Passion: 'Hopelijk kunnen we covid even parkeren'

Het gemis van het publiek was merkbaar, maar volgend jaar hoopt Kuipers dat er weer bezoekers bij zijn. "En hopelijk zijn we dan weer net zo actueel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore