RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Hollywoodsterren ondertekenen steunbrief aan transvrouwen

Bella Hadid, Laverne Cox, Julianne Moore Beeld © Getty Images

Een flinke groep bekende vrouwen heeft een brief ondertekend die transgender vrouwen en meisjes een hart onder de riem moet steken. Ze schrijven onder meer dat ze luid en duidelijk willen erkennen dat 'transgender vrouwen vrouwen zijn en transgender meisjes meisjes'.

"Wij verdienen allemaal dezelfde kansen en vrijheden"

De brief is opgesteld in het kader van Women's History Month en de Transgender Day of Visibility op woensdag. Onder meer Brie Larson, Halle Berry, Bella Hadid, Regina King, Laverne Cox, Cara Delevingne, Julianne Moore, Kathryn Hahn, Anna Wintour, Janelle Monáe en Chelsea Clinton ondertekenden de boodschap, die werd gepubliceerd op de site van homobelangenvereniging GLAAD.

Broertje
Lees ook:
Broertje Gigi en Bella Hadid wil absoluut geen 'onnatuurlijke' vaccinatie

'Wij verdienen allemaal dezelfde kansen en vrijheden', staat er verder in de brief. 'We verdienen evenveel mogelijkheden rond scholing, werk, gezondheidszorg, huisvesting, recreatie en publieke gebouwen. En we moeten het recht op zelfbeschikking over het eigen lichaam respecteren.' De schrijvers halen de Afro-Amerikaanse feministe Audre Lorde aan, die eens zei: 'Ik ben niet vrij zolang ook maar één vrouw dat niet is, ook al zijn haar boeien hele andere dan de mijne.'

'Robert
Lees ook:
'Robert De Niro en Julianne Moore in serie'