Entertainment

Roermond maakt zich klaar voor elfde editie The Passion

01 april 2021 04:38 Aangepast: 01 april 2021 08:06
The Passion Beeld © Sander Mulkens

In het centrum van Roermond wordt op deze Witte Donderdag de elfde editie van The Passion gehouden. Vanwege corona kan er geen publiek bij aanwezig zijn.

"Heel veel mensen hebben behoefte aan liefde, troost en verbinding. Het is belangrijk dat zij hun verhaal kunnen vertellen"

Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. De verteller is Humberto Tan. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolken de rollen van Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kruipt in de huid van Judas en KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier haalt verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie. Er is een decor met een liveorkest.

Vorig jaar ging het feest voor Trijntje, die toen ook de rol van Maria zou spelen, vanwege de coronacrisis niet door. Maar deze editie is ze er wel bij, al ziet die er gezien de maatregelen wel anders uit natuurlijk. "Zonder publiek zal het wel echt heel anders zijn, want normaal staan er zó veel mensen. Dat lijkt me echt bijzonder", zegt de 48-jarige zangeres. "Maar het is nu wel intiem, want je zingt de mensen op tv thuis toe."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'The Passion past helemaal bij de tijdsgeest van nu'

KRO-NCRV zendt het spektakel vanaf 20.30 uur uit. Met het thema van The Passion ‘Ik ben er voor jou’, wil de KRO-NCRV een oproep doen aan kijkers om voor de ander klaar te staan. The Passion 2021 is ook live te volgen op NPO Radio 2 en NPO 1 Extra.

Anita vervult deze editie de rol van verslaggever en is dus verantwoordelijk voor het delen van de verhalen van de gewone mensen op straat. "Ik wil mensen uit het hele land met elkaar verbinden. De mensen die ik spreek hebben dan ook een belangrijke rol", vindt ze. "Heel veel mensen hebben behoefte aan liefde, troost en verbinding. Het is belangrijk dat zij hun verhaal kunnen vertellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anita Witzier presenteert hernieuwde vorm van The Passion

Anita gaat het naar eigen zeggen op haar eigen manier doen door onder meer 'nieuwsgierig te zijn' naar de verhalen van de mensen. Een andere rol had ze zichzelf dan ook niet toebedeeld. "Als ik kon zingen was ik graag Maria geweest, maar ik kan niet zingen", grapt ze.

De Limburgse stad zou in 2020 ook al het decor zijn voor het spektakel, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Vorig jaar werd de paasvertelling door de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Die versie trok toen op NPO1 2,9 miljoen kijkers.

Eerder waren onder meer Gouda, Rotterdam, Groningen, Enschede en Amersfoort gastheer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol ontkent poging tot doodslag bij ex: 'Gaat te ver'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore