Entertainment

Camerabeelden overval Amanda Balk uitgezonden

30 maart 2021 22:19 Aangepast: 31 maart 2021 07:39
Beeld © ANP

De camerabeelden van de overval op Amanda Balk (33) zijn dinsdagavond bij Opsporing Verzocht op NPO1 uitgezonden. In januari werd de 33-jarige realityster in haar woning in IJburg overvallen door twee mannen, van wie een gekleed als pakketbezorger.

"Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen"

Op de beelden is te zien hoe iemand in een neppe PostNL-jas zonder logo's een pakketje voor de deur van Balk zet. Wanneer Balk de deur opendoet, dringen hij en een andere man haar huis binnen. "Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen", vertelt ze. Ook worden foto's van de gestolen sieraden laten zien. Het gaat om twee ringen, een diamanten collier en een horloge van het merk Audemars Piguet.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

OM laat witwaszaak tegen Amanda Balk vallen

De verdachten, een man van ongeveer 20 jaar oud en een man van tussen de 20 en 25 jaar oud, gingen ervandoor in een gestolen grijze Smart Forfour. Het voertuig werd drie dagen na de overval, op 10 januari, teruggevonden in Amsterdam Noord. De auto was in brand gestoken. Er worden getuigen gezocht die het voertuig tussen 6 en 10 januari ergens hebben zien rijden.

De ene verdachte liet het pakketje dat hij zogenaamd kwam bezorgen achter in de woning. Het gaat om een kartonnen doos met als opschrift een handgeschreven cijfercode.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore