Entertainment

Pinkpop wéér jaar uitgesteld vanwege coronamaatregelen

30 maart 2021 17:20 Aangepast: 30 maart 2021 18:01
Pinkpop Beeld © ANP

Muziekfestival Pinkpop wordt dit jaar niet meer gehouden. Het festival in Landgraaf wordt uitgesteld naar volgend jaar, zo meldde de organisatie dinsdag. Eerst was er sprake van dat het festival dit jaar in augustus zou worden gehouden, maar daar is dus nu van afgezien. Vorig jaar werd het festival vanwege de coronamaatregelen ook al uitgesteld.

"Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan"

Als reden geeft de organisatie dat verschillende artiesten niet komen, waardoor de line-up niet meer zoals gewenst is. Onder anderen Pearl Jam en Post Malone zouden sowieso al niet meer komen. De nieuwe editie vindt plaats van 17 tot en met 19 juni 2022. Dan komt Pearl Jam wel optreden. Kaarten voor de uitgestelde editie blijven geldig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Post Malone geeft 10.000 Crocs cadeau aan frontliniewerkers

"Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan", aldus de organisatie. "Het is in onze ogen mede daarom niet mogelijk om Pinkpop dit jaar naar onze maatstaven en eisen te organiseren." Het verplaatsen naar augustus is, ondanks de steun vanuit garantiefonds, niet haalbaar voor de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Pinkpop verplaatst naar augustus'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore