Entertainment

'The Passion past helemaal bij de tijdsgeest van nu'

28 maart 2021 08:00 Aangepast: 28 maart 2021 11:25
Trijntje Oosterhuis Beeld © ANP

'The Passion' is volgens castleden Trijntje Oosterhuis (48) en Anita Witzier (59) nog altijd heel belangrijk en toepasselijk, juist in deze gekke tijden. Dat vertellen ze in gesprek met ANP.

"Muziek verbindt mensen, want de kracht van woorden is sterker als het gezongen wordt. Het is dan aan mij om de juiste snaar bij mensen te raken"

"Velen zijn geraakt door corona, het bereikt heel veel mensen", weet Anita, die de rol van verslaggever op zich neemt. "Het paasverhaal zelf vind ik dan ook heel mooi passen, want het gaat over vallen en weer opstaan, het verdienen van meerdere kansen. Het is ook een universeel verhaal dat je kan toepassen op de actualiteit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tooske Ragas en Kim Pieters maken cast The Passion compleet

Trijntje, die tijdens deze editie de rol van Maria vertolkt, sluit zich daarbij aan. "Het is nu meer dan ooit van toepassing. Het spreekt mij heel erg aan en past ook bij de tijdsgeest van nu", vindt ze. "Er wordt een heel groot beroep gedaan op de verdraagzaamheid van mensen. Het komt er meer op aan dat je het samen goed hebt. Dat vergt mededogen en solidariteit en moedigt aan dat mensen er voor elkaar zijn."

Door corona hebben we elkaar harder nodig dan normaal, meent Trijntje. In haar rol kan de zangeres dan ook zorgen voor een bruggetje, vindt ze. "Het gaat over op afstand verbonden zijn. Muziek verbindt mensen, want de kracht van woorden is sterker als het gezongen wordt. Het is dan aan mij om de juiste snaar bij mensen te raken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Humberto Tan is de verteller in The Passion

De boodschap van The Passion moet volgens Trijntje alleen 'niet belerend zijn'. Voor haar telt alleen dat het goed overkomt. "Het moet iemands hart binnengaan. Dat is het mooie van muziek. Bereikt het je, dan hebben wij ons doel bereikt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trijntje Oosterhuis maakt ingenieus plan: zo is avondklok minder erg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore